Izabranici Dine Skendera sedam dana su radili na terenima Puskas Akademije u mađarskom Felcsutu.

Momčad Osijeka II već je dvadesetak dana u pogonu i priprema se za nastavak natjecanja u Trećoj ligi „Istok“. Nakon uvodnih deset dana, odrađenih u Gradskom vrtu, izabranici Dine Skendera imali su sedam dana rada na terenima Puskas Akademije u mađarskom Felcsutu, a stručni stožer je zadovoljan onim što je dosad realizirano.

S obzirom kakvo nas je vrijeme pratilo u ovoj fazi pripremnog razdoblja, mogu reći da je sve dobro prošlo. Izvukli smo maksimum iz uvjeta u kojima smo radili jer stvarno nismo imali sreće, budući da smo se često susretali sa zaleđenim terenima i vremenskim neprilikama. No, od prvog dana inzistiramo na onim pravim, nogometnim treninzima, bez obzira na sve poteškoće. Bitno nam je da su dečki upoznati s našim zahtjevima rada i da smo napravili dobru osnovu za drugi dio priprema. Sada postupno podižemo opterećenja i po pitanju intenziteta i brzine akcija, istaknuo je Skender.

Vrlo dobrih 45 minuta

Osijek II je odigrao i pripremnu utakmicu protiv jednoga od konurenata na trećeligaškom Istoku, momčadi BSK-a iz Bijelog Brda. Igralo se na pomoćnom terenu u Gradskom vrtu, a rezultat je bio neriješen 2:2.  

Jako sam zadovoljan jer je to obostrano bila prilično dinamična utakmica. U prvom dijelu smo izgledali kao ozbiljna momčad, a u nastavku je ipak bilo slabije jer smo, uslijed mnogih izmjena, izgubili na kvaliteti igre. No, u ovoj smo provjeri dobili točno ono, što smo i tražili. Uostalom, svaka utakmica daje nam neke nove odgovore, poglavito za nove trenere koji su tek preuzeli ovu momčad i još se upoznavaju s mogućnostima svakog igrača, dodao je trener Dino Skender.