Osijek je nakon prvog poluvremena imao vodstvo od 2:1, ali je lider na tablici ipak uspio doći do preokreta.

Bio je to zaista pravi derbi u Gradskom vrtu! Iznimno sadržajnih 90 i nešto više minuta, uz pet golova, rezultatske preokrete, prigode i brojna uzbuđenja, a nije izostao ni sasvim pristojan broj gledatelja na tribinama za ovo doba godine (4.219). Na kraju je Rijeka slavila s 3:2, a Osječani mogu žaliti jer su ispustili vodstvo od 2:1 koje su imali nakon prvog poluvremena, da bi treći pogodak primili u 85. minuti nakon vezanih pogrešaka. Stoga je i Zoran Zekić na konferenciju za novinare stigao razočaran konačnim ishodom:

Utakmica je bila vrlo zanimljiva i baš dobra, puna onih stvari koje nogomet čine tako privlačnim. Ušli smo prenervozno u derbi, napravili puno neforsiranih pogrešaka, imali smo previše problema u iznošenju lopte, tako da se u sredini nismo uspjeli nametnuti. U međuvremenu sam stigao vidjeti na snimci i sva tri gola koja smo primili i mogu reći da nam se takvi propusti ne smiju događati ni protiv puno slabijih protivnika u odnosu na odličnu Rijeku. Prvi dobijemo nakon auta, prije drugoga lopta preleti petoricu igrača u kaznenom prostoru, na kraju još jedan i zakasni na drugoj vratnici te stigne nas kazna, a treći je suvišno i komentirati. Imali smo loptu u svom posjedu, dosuđen slobodan udarac i onda je „bacimo u bunar“. I potom na njihovu dugu loptu naša oba stopera kreću na skok s protivničkim igračem koji je okrenut leđima prema kaznenom prostoru, nitko ne ostaje u korekciji, a majstor poput Andrijaševića to rješava na sebi svojstven način., izjavio je trener Osijeka.

Rijeka je odlična, ali ostaje žal... 

Naravno da nekim stvarima u igri svoje momčadi Zekić može biti zadovoljan, uostalom domaćin je postigao i dva pogotka. Međutim, bilo je vidljivo gdje  su se događale skupo plaćene pogreške...

Napadački smo izgledali, po meni, jako dobro. Osim postignutih golova imali smo još neke izgledne situacije, neću reći stopostotne prigode, ali smo mogli itekako ozbiljno zaprijetiti da smo imali mirnoće u završnom proigravanju i malo više vjere u sebe. No, nije floskula da nogomet počinje od obrane. Ne smijemo si dopustiti da sami sebi napravimo takav pritisak, što je Rijeci išlo u prilog. Previše toga smo učinili što nije bilo dobro, no tek je start drugog dijela sezone i možda smo svi skupa previše „izgorjeli“ u toj želji jer smo nestrpljivo čekali ovu utakmicu. Neke smo stvari u rasporedu morali mijenjati već u prvom dijelu prvog poluvremena, budući da su pojedinci, očito, osjetili preveliki pritisak. No, da ne budem baš prekritičan prema svojim igračima, to je uvjetovala i kvaliteta protivnika, njegova agresivnost. Rijeka se postavila kao lider, iako je utakmica mogla završiti i drugačije, povoljnije po nas. 

Kek pohvalio gard svoje momčadi

Vrlo zadovoljan pred novinare je došao trener Rijeke Matjaž Kek. Njegovi su izabranici drugi puta ove sezone slavili u Gradskom vrtu, a ovom su pobjedom zadržali šest bodova prednosti pred drugoplasiranim Dinamom.

Mislim da smo zasluženo pobijedili u jednoj zaista dobroj utakmici u kojoj su obje momčadi željele sva tri boda. Čestitam svojim igračima jer su uz karakter pokazali i pobjednički gard kojega imaju oni koji vjeruju u sebe, imaju svoj cilj i posjeduju nešto više od same kvalitete.  Čestitam i domaćinima jer su i oni igrali dobro i korektno, a posebno želim zahvaliti našim brojnim navijačima koji su nas došli bodriti, prevalivši ne baš mali put do Osijeka. Mi smo znali da nas u Gradskom vrtu čeka izuzetno motiviran protivnik koji je napravio vrlo veliki iskorak, tako da nam pobjede na ovom stadionu jako puno znače. I nakon onog „blackouta“ od petnaestak završnih minuta prvog poluvremena, u nastavku smo od početka pokazali što nas jedino zanima i po što smo došli. Mislim da je u obostrano kvalitetnoj predstavi, Rijeka za taj jedan gol bila bolja. Nemam potrebu isticati bilo kojeg pojedinca, no dvostruki strijelac Andrijašević je pokazao hladnokrvnost i mirnoću u realizaciji, ono što ga inače krasi, zaključio je Kek.