U našem su prvoligašu skupili 1.947 čepova, što je simbolična brojka osnutka Kluba.

Poznata je velika akcija Coca-Cole za trajno osvjetljavanje Pješačkog mosta na Dravi, prikupljanjem čepova s boca popularnog bezalkoholnog pića. A zapravo je i ta akcija dio projekta NK Osijek „Pokrenimo grad“, pa su i naši nogometaši (Boban, Knežević, Škorić i Lukić), uoči derbija s Hajdukom, bili na trećem prebrojavanju čepova na Trgu Ante Starčevića. Da bi se Most osvijetlio, potrebno je skupiti 108.048 čepova, koliko je Osijek imao stanovnika prema zadnjem popisu iz 2011. godine. Dosad ih je prikupljeno 76.482 i sve smo bliže ostvarenju zajedničkog cilja.

Lijepo je vidjeti da su se brojni Osječani uključili u ovu inicijativu kako bi ljepote i znamenitosti našega grada postale vidljivije, ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Ostaje nam još malo do cillja, stoga pozivam sugrađane da i dalje skupljaju čepove i na taj nam način pomognu da zajedničkim snagama omogućimo da Pješački most zasvijetli svojim punim sjajem, izjavio je Stjepan Petrović, predstavnik Coca-Cole HBC Hrvatska.

Da nam grad više nikada ne stane...

Članovi našeg Kluba simboličnim su ubacivanjem 1.947 čepova Coca-Cole (simbolično predstavljajući godinu osnutka našeg prvoligaša) , dali svoj doprinos ovoj zanimljivoj inicijativi. Tom su prigodom također i prigodnim poklonima nagradili sve građane koji su se uključili u akciju prikupljanja čepova.

Izrazito nam je drago da je Coca-Cola, kao svjetski brand, prepoznala naš projekt #pokrenimograd te se aktivno i sama uključila u globalnu akciju za ljepši i prepoznatljiviji Osijek projektom #OsvijetlimoNasMost. Uvijek nam je drago sudjelovati u akcijama poput ove te pozivamo i druge da nam se priključe jer samo zajedno možemo pokrenuti grad i osigurati da nikada više ne stane, rekao je direktor našeg Kluba Igor Galić.