Ukupno je u prijelaznom roku mlađim kategorijama Bijelo-plavih pristupilo dvadesetak nadarenih igrača.

U više smo navrata pisali i naglašavali kako je Škola nogometa u Gradskom vrtu iznimno važna za budućnost i perspektivu našeg kolektiva, kao neiscrpan izvor talenata. U tom je kontekstu važna i spoznaja da je tijekom zimskog prijelaznog roka, dakle, od početka ove kalendarske godine, pa do sredine veljače, u naše mlađe kategorije dovedeno više od 20 novih igrača. Riječ je o nužnom procesu doselekcije, a ono što je posebno bitno je angažiranje vrlo potentnih i perspektivnih igrača ne samo s područja slavonsko-baranjske regije, nego i šire. Primjerice, NK Osijek je uspio u svoje redove privući dvojicu donedavnih članova zagrebačkog Dinama: Kristijana Sabolovića (1998. godište, igrao u sjajnoj generaciji s Brekalom, Lovrenom, Morom...) i Denisa Prenkpalaja (1999.) koji trenutno igraju za Osijek II. Pod trenerskom paskom Dine Skendera je i U-18 reprezentativac Kristijan Pavičić (1999.) koji je stigao iz vinkovačke Cibalije.

Proces doselekcije stalno traje

Nadalje, Benjamin Ždinjak (1997.) vraćen je s posudbe iz bjelobrdskog BSK-a, a Jurica Antonović (1999.) doveden je iz koprivničkog Slaven Belupa. Iz Čepina su u Gradski vrt pristigli Marin Glavota i Marko Dječka (obojica 1999.), godinu dana mlađi su Duje Batinić i Bruno Šikić koji su dovedeni iz Cibalije, odnosno županjskog Graničara. Iz Vinkovaca je stigao i Ante Batinić (2001.), kao i trojica mladića rođena 2003. To su Marko Milošević iz pakračkog Hajduka, Filip Piperković iz Cibalije i Tin Kuprešak koji je Osijeku pristupio iz slavonsko-brodske Marsonije. Također, tri su igrača u Gradski vrt došla  iz Hypo limača, rođenih 2004. godine. Riječ je o Marku Maksimoviću, Franu Jurkići i Andreju Avdejevu, a njihovo je godište i Mihael Krivak iz antunovačkog Viteza. Vrlo je perspektivan Ante Barišić (2005.) doveden također iz Hypo limača, njegov je vršnjak Antun Damjanović stigao iz Cibalije dok je Tin Antoljak Osječanima pristupio iz redova Viteza. Početnicima se priključio Niko Novak (2006.) koji nam je pristupio iz Hypo limača zajedno s godinu dana mlađim Andrijom Tomićem. Filip Leko (2007.) je također igrao za Hypo limač, a najmlađi među našim novim članovima, koji su se našli u ovom procesu doselekcije, je Leon Betlehem (2008.), bivši igrač Čepina.

Na ljeto dolazi između 30 i 50 igrača!

Za skauting je u Nogometnom klubu Osijek zadužen nekadašnji trener i izbornik mlađih reprezentativnih selekcija Ivica Vranješ, uz iskusnog Ivana Marasa. Važna je i uloga koordinatora u Školi nogometa koji intenzivno prate talente i u drugim klubovima, evidentirajući tko bi mogao biti zanimljiv našem prvoligašu. Osnovni kriteriji za dovođenje mladih i nadarenih igrača su brzina i motoričnost, što je u skladu sa zahtjevima modernog nogometa. Vranješ je najavio kako u tom smislu selekcija i nadalje traje i uvijek će se tražiti oni koji bi u Osijeku mogli oplemeniti svoj nogometni potencijal. U tom je kontekstu najavio kako će u ljetnom prijelaznom roku u razne kategorije NK Osijek pristići između 30 i 50 mladih nogometaša čije su mogućnosti zagolicale trenere u Gradskom vrtu, pa ih se duže vrijeme intenzivno prati.