Rijeka ima prednost od 3:1 s Rujevice, a Osječani se nadaju da to, uz ogroman motiv i potporu s tribina, nije nedostižno.

Nakon važne pobjede u državnom prvenstvu, ostvarene u Koprivnici nad Slaven Belupom, sve su misli osječkih nogometaša usmjerene na uzvrat polufinala Kupa  Hrvatske i dvoboj s Rijekom (srijeda u 17 sati). Riječ je, dakako, o uzvratnom ogledu, budući da su u prvom Riječani bili domaćini, a slavili su na svojoj Rujevici s 3:1, uz hat-trick Gavranovića, dok je strijelac za goste bio Perošević.

Ostaje nam još najmanje 90 minuta u Gradskom vrtu, pa ćemo doznati tko će biti protivnik Dinamu u finalu koje je na rasporedu krajem svibnja u Varaždinu. Rijeka ima prednost koja nije mala, ali s druge strane, nije niti nedostižna, pa je stoga jasno da Bijelo-plavi gaje nadu da bi mogli ostvariti veliki trijumf i proslaviti ga sa svojim vjernim navijačima, o čemu sanjaju i Kohortaši

Ne smije biti bezglavog jurišanja

Što je formula takvog scenarija? Iako je u nogometu baš sve moguće, čini nam se izvjesnim da će Osječani morati odigrati najbolju i najzreliju utakmicu u ovoj sezoni da bi došli do svog cilja. A to znači da se postave hrabro i odlučno, budući da ipak imaju rezultatski zaostatak, a da se ne upuste u bezglavu jurnjavu terenom što bi išlo na ruku njihovim gostima, čiju kvalitetu svi jako dobro znamo.

Jasno je da se mora preuzeti određena doza rizika i da će Osijek biti u situaciji zaigrati izraženo napadački kako bi pritisnuo Kekovu momčad. Međutim, isto tako treba voditi računa da se gostima olako ne omogući da kroz protunapade dođu do pogotka koji bi vjerojatno otklonio sve dvojbe oko toga tko će izboriti finale. Koliko god je važno zabiti gol i u određenom trenutku utakmice barem prepoloviti prednost Riječana, toliko je bitno i sačuvati mrežu kako se nada ne bi ugasila puno prije kraja susreta.

Povesti se može i u 85. minuti, pa da se u samome finišu pokuša doći i do drugog pogotka iako osječki navijači zasigurno priželjkuju nešto drugačiji rasplet situacije, da se zaostatak s Rujevice nadoknadi prije završnice uzvrata na našem stadionu. 

Treba isprovocirati i sreću

Važno je imati hrabrosti i vjere u sebe. Isto tako, treba slijediti trenerove upute i držati se rasporeda na terenu, pa i onda kada publika „povuče“ igrače u juriš prema suparničkom šesnaestercu. Agresija da, svakako je poželjna, odlučnost uz veliki motiv također, no treba pokazati i zrelost i koncentraciju da bi se se Rijeku „nokautiralo“, kako je to prošle sezone u istom natjecanju učinio Slaven Belupo, slavivši s uvjerljivih 3:0 u Koprivnici.

Netko će zasigurno reći kako se takve stvari na zelenim terenima ne događaju baš često, ali im ipak svjedočimo, u dovoljnoj mjeri da nam nadu nitko ne može oduzeti. Rijeka odavno već nije izgubila, u ovoj natjecateljskoj godini niti jednom, a svakoj seriji naprosto mora doći kraj.

Poželjeli bismo da to bude baš u Osijeku, da Zekićevi izabranici budu ti koji će prvi matirati lidera na tablici HNL-a i zaustaviti ga na putu ka finalu nacionalnog Kupa. Pritom je važan i faktor sreće u koji se nitko ne može uzdati, ali ga se može isporovocirati srcem i željom da se napravi podvig.

U svemu tome važna će biti i uloga navijača, a ne treba dvojiti da će potpora Bijelo-plavima biti takva da će ih „nositi“ na travnjaku. I zato, sretno Osječani!