Utakmicu je obilježila borba za finale i neprekidno navijanje Kohorte.

Nisu Bijelo-plavi uspjeli doći do podviga i zaustaviti Rijeku na putu prema finalu Kupa Hrvatske. Gosti su slavili u Gradskom vrtu, a kako su pobjedu ostvarili i na Rujevici, jasno je da na njihov trijumf nema nikakvih primjedbi. Osječani su dali koliko su mogli, a presjeklo ih je Lesjakovo isključenje koje je teško objasniti. Zoran Zekić je na konferenciji za novinare izjavio:

Prvo je poluvrijeme bilo dosta dobro, otvaralo nam je mogućnosti da u nastavku nešto više pokušamo napraviti. I onda nam se dogodi ta fatalna 49. minuta. U nogometu se možeš pripremati za kojekakve situacije, ali ovaku glupost koju je napravio Lesjak, zaradivši crveni karton, ne možeš predvidjeti. To nas je bitno poremetilo jer smo prethodno obavili dvije  zamjene, promijenili raspored na terenu i s Bobanom pojačali napad, da bismo ostali s igračem manje. Nažalost, neću nikada saznati kako bi završilo da nije bilo tog potpuno nepotrebnog isključenja. Želim čestitati svojim igračima koji su se brojčano inferiorni hrabro borili s odličnim protivnikom, dali su sve od sebe i do kraja se potrošili.

Hvala navijačima na podršci

Nije Zekić propustio spomenuti i Kohortu i sve ostale simpatizere našeg prvoligaša koji su pjesmom ispratili Bijelo-plave s terena, bez obzira na poraz:

Hvala i našim vjernim navijačima, opet smo imali njihovu veliku podršku, a posebno treba istaknuti sliku s kraja utakmice kada su dečki s tribina pjesmom čestitali našim nogometašima za ono što su pružili, barem kada je borbenost u pitanju. To i je bit nogometa da su nam igrači i navijači zajedno i u pobjedama i u porazima. Rijeci čestitam na ulasku u finale. Nije slučajno da svaki puta kada igramo s njima voda krene na njihov mlin, to je odraz i njihove kvalitete.

Pokazalo se da je ključni detalj bio vezan uz Lesjakovo isključenje na samom početku drugog poluvremena. Tada je svima postalo jasno da su Osijekove šanse svedene na minimum.

Lesjaka mogu razumjeti kao čovjeka, ako ga je Vešović isprovocirao i žešće startao na njega u toj situaciji, ali ne mogu pronaći nikakvo opravdanje za ono što je napravio. On je profesionalac koji mora razmišljati o svojim postupcima na terenu. Ispričao se za tu svoju glupost, ali to nam je slaba utjeha. Bit će kažnjen na osnovu klupskog pravilnika. Njegovi suigrači su nakon toga dovedeni u jako tešku situaciju, a nije moralo, ni trebalo biti tako.

Ostaje borba za treće mjesto

Nakon eliminacije iz Kupa, sve su misli Osječana usmjerene na državno Prvenstvo u kojem drže treću poziciju.

Imamo samo dva dana do utakmice s Cibalijom koja nam je vrlo važna u borbi za treće mjesto na kojem želimo ostati. Dosta je igrača ispražnjeno jer su odradili svih 90 minuta u ogledima s Hajdukom, Slaven Belupom i sada Rijekom, pa ćemo vjerojatno posegnuti i za određenim promjenama u sastavu. Moramo pronaći i određene unutarnje rezerve da bismo tu utakmicu odradili kako trebamo. Cibalia je u negativnom nizu, doći će kod nas bez nekog velikog opterećenja jer su je mnogi već otpisali, ali to će biti veliki izazov za našu momčad u ovim okolnostima. Molio bih navijače da nas podrže u velikom broju, da bismo pobijedili i ostali treći.

Crveni karton pomogao Riječanima

Rijeka ove sezone nigdje nije posrnula, njihova sjajna rezultatska serija nastavljena je i u Gradskom vrtu gdje su slavili i drugi puta u kratkom vremenskom razdoblju. Matjaž Kek je na konferenciji za novinare izjavio:

Mislim, a to je i činjenica, da je Rijeka bila bolja u dvije utakmice i da je zasluženo u finalu. Slažem se da je ključni trenutak bilo isključenje protivničkog igrača jer smo koju minutu nakon toga zabili prvi gol. Znali smo da u Osijeku ne smijemo stati iza lopte i braniti ono što smo stekli na Rujevici. Opet smo se postavili napadački, mogli smo dosta toga riješiti već u prvom poluvremenu, a i Osijek je imao svoje prigode. Uglavnom, kvalitetna predstava s obje strane na vrlo teškom terenu, a jedan je detalj odlučio utakmicu u našu korist. Znali smo zabiti u pravom trenutku, potom smo došli i do drugog pogotka i tada je susret bio riješen. Nakon Poljuda nam je bilo važno vratiti se u pravi ritam, s puno stvari sam zadovoljan, a veseli me da je pristup bio pravi, bolji nego u prethodne dvije  prvenstvene utakmice. Čestitke i Osječanima, stalno ponavljam da su kvalitetna momčad.