Ukrajinac u osječkim redovima obećao Zekiću da će postići dva gola u subotnjem susretu.

Opet je bilo 2:0, kao u prethodna dva prvenstvena ogleda Osječana s Cibalijom, pa je zadržan maksimalan bodovni učinak protiv susjeda s Bosuta. Opravdao je domaćin ulogu velikog favorita i nije dopustio nikakvo iznenađenje jer je ipak značajno kvalitetniji u odnosu na „fenjeraša“ s ljestvice HNL-a. Zoran Zekić je, naravno, zadovoljan trećom uzastopnom ligaškom pobjedom koja je Osijek učvrstila na trećoj poziciji...

Čestitao bih prije svega svojim igračima. Utakmica je bila očekivano teška, a ono što posebno želim izdvojiti na početku je fantastično navijanje koje imamo u Gradskom vrtu! Ovo što se kod događa pokazuje da i u hrvatskom nogometu može biti lijepih i pozitivnih priča. Nadam se da će moja momčad u nastavku Prvenstva ostvariti još bolje igre i rezultate da se svi zajedno možemo i više i češće veseliti. Što se same utakmice tiče, mislim da smo zabili gol u pravom trenutku, pred sam kraj prvog poluvremena. Još smo se malo stabilizirali u nastavku, postigli i taj drugi pogodak, a da smo bili malo mirniji u predaji lopte i da nismo toliko srljali u ofsajd, mogli smo zasigurno i puno uvjerljivije pobjediti. U toj velikoj želji naših igrača da zatresu mrežu, ponekad nije bilo dovoljno strpljenja, ali sam unatoč tomu sasvim zadovoljan. Bila nam je to treća utakmica u šest dana, Vinkovčani praktički nisu imali što izgubiti, dok su gotovo svi nama unaprijed upisali bodove. 

Opasnost prijeti sa svih strana

Najbolji igrač susreta bez ikakve dvojbe bio je dvostruki strijelac, osječki Ukrajinac Dmytro Lopa o kojem je Zekić, uz pohvale za njegov nastup, ispričao zanimljiv detalj...

Gospodin Lopa je trebao biti na press konferenciji koju smo imali u petak, ali je zaspao i zbog toga će biti kažnjen. Obavio sam razgovor s njim i on se ispričao za svoju pogrešku te je obećao da će se iskupiti s dva gola Cibaliji. Ne jednim, nego dva. Eto, da vam i to prenesem, da je obećanje zaista ispunio. No, kazna mu ipak ostaje. Usput, lijepo je da imamo raznovrsnost u momčadi i da protivnik ne zna koga će prije čuvati i s koje strane dolazi veća opasnost. 

U državnom prvenstvu slijedi stanka uslijed nastupa hrvatske reprezentacije, pa je Zekić zakazao idući trening tek u srijedu.

Imamo sada dovoljno vremena da se još bolje posložimo jer stalno pričamo da u našoj momčadi postoje unutarnje rezerve. Proći će još neko vrijeme da Osijek bude malo lepršaviji na terenu, sada je stanje ovakvo da se za svaku pobjedu trebamo namučiti i izboriti je. No, rekao bih da je vidljiv veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu, a bit će to još i bolje. Želim da budemo kompaktniji u organizaciji igre i brži u protoku lopte. Poslije gostovanja u Maksimiru, očekuju nas tri uzastopna domaćinstva i rekao bih će praktički svako biti preslik ovog ogleda s Cibalijom. 

Dok je matematike, Pacult se ne predaje

Cibalijina kormilara Petera Paculta ništa nije moglo odobrovoljiti po svršetku slavonskog derbija, ali je profesionalno odradio svoju zadaću pred izvjestiteljima... 

Osijek je zasluženo pobijedio, dominirao je od početka do kraja. Imali smo neke svoje prigode u prvih dvadesetak minuta, ali ih kroz loše kontranapade nismo uspjeli iskoristiti. Osijek je dobio puno više dvoboja na sredini terena i nakon njih dolazio do svojih prilika, a nakon naše pogreške u 43. minuti stigao je u vodstvo. Kasnije smo nešto pokušavali, ali je domaćin bolja i iskusnija momčad u odnosu na nas. Izgubili smo, ali dokle god postoji matematička računica da se možemo spasiti, ne smijemo odustajati. Imamo nekolicinu vrlo mladih igrača kojima nedostaje iskustva, ali moramo pokušati izvući se iz ove situacije.