Slobodno se može reći kako je stadion u Kranjčevićevoj ulici jedno od dražih gostovanja Osijeka. U 29 susreta, čak 15 puta su neporaženi (sedam pobjeda), no ti susreti su gotovo uvijek bili neizvjesni do samoga kraja. Upravo onako kako se očekuje i danas.

29 utakmica, 14 pobjeda Zagreba, sedam pobjeda Osijeka te osam susreta bez pobjednika. To je bilanca susreta Zagreba i Osijeka u Kranjčevićevoj ulici. Bili su to uvijek neizvjesni, no i ne toliko efikasni susreti, budući da je ukupna gol razlika 37:28 u korist Zagreba, što čini 2.24 gola po utakmici. Ukupni omjer, u kojeg su uključeni i susreti u Gradskom vrtu, samo dokazuje koliko su zapravo ove dvije momčadi izjednačene kroz povijesti. 57 utakmica, 22 pobjeda Osijeka, 19 Zagreba i 16 neodlučenih susreta, uz 76:71 u korist Osijeka prema postignutim golovima (2.57 po utakmici).

Pobjedom 2:1 u jesenskom dijelu ove sezone, Osijek je prekinuo niz od šest susreta bez pobjede kod "Pjesnika". Matej Jonjić bio je junak susreta, s dva postignuta pogotka te se tako pridružio još osmorici nogometaša koji su dva puta pogađali u međusobnim susretima ova dva tima, ako se uzima u obzir samo Zagrebov stadion. Petar Krpan, koji je nastupao za obje momčadi, tu se izdvojio s četiri pogotka. Ako se gledaju oba stadiona, najbolji strijelac je Robert Špehar s devet, a odmah iza njega je Krpan s osam golova, dok su Joško Popović i Davor Vugrinec pogađali šest puta. Od igrača koji će danas nastupiti, čast pogotka jedino je imao Borna Barišića, prošle jeseni u Gradskom vrtu s bijele točke.

Koliko su ti susreti uvijek bili neizvjesni govori činjenica u razlikama kojima su ostvarivane pobjede. U Zagrebu nitko nije slavio s više od dva pogotka razlike. Posljednji takav susret dogodio se 2007. godine, kad su bijelo-plavi slavili golovima Smoje i Nikšića. Gradski vrt je malo drugačija priča te su tamo odigrani neki spektakularni susret. Navijači Osijeka se ne vole prisjećati vjerojatno najtežeg domaćeg poraza ikad, kad je šampionski Zagreb, predvođen Ivicom Olićem, slavio 1:6. No, jednakim je rezultatom, prije 20 godina, slavio i Osijek, a još uvijek se pamte neki efikasni susret, odnosno rezultati 4:0, 4:3, 5:3 i 5:2.

Što se tiče trenera, upravo su Zagreb i Osijek momčadi koje su obilježile karijeru Ive Šuška. I u susretima gdje se on nalazio na jednoj ili drugoj klupi, upisano je šest pobjeda Zagreba, tri Osijeka te četiri susreta bez pobjednika. Dražen Medić (Željko Kopić) je protiv Osijeka igrao dva puta, oba ove sezone te je oba puta poražen. Posljednji put Šušak je vodio susret Zagreba i Osijeka (s domaće klupe) 2010. godine, a tad je odigrano bez pogodaka.

Današnji susret pravdu će dijeliti Goran Gabrilo iz Splita, koji još nije sudio u Kranjčevićevoj, štoviše Zagrebu nije nikad sudio niti na gostovanju. Osijeku je zato Gabrilo sudio 11 puta, uz dvije pobjede, šest poraza i 3 susreta bez pobjednika. Posljednji put je to bilo ove sezone, u domaćem porazu 1:2 od Dinama. Posljednja četiri "Gabrilova" susreta Osijek je poražen, no prije toga se dogodila pobjeda 5:0 protiv Zadra u Gradskom vrtu. 

Zanimljivo je kako trenutno niti u jednom sastavu nema bivšeg igrača ovih drugih, no kroz povijest su bitan trag u Zagrebu ostavili Osječani Robert Špehar i Miroslav Žitnjak, a lijepe uspomene na Zagreb ima i Petar Krpan. 

Podsjetimo se još prvog ovosezonskog susreta, gdje je Osijek ostvario i prvu ovosezonsku pobjedu.