Osječani su bili najuvjerljiviji domaćini protiv Puljana u razdoblju od 1993. do 2011. godine.

Osječki i pulski prvoligaš do sada su odigrali 24 utakmice u kojima su Osječani bili domaćini. Nije to uvijek bilo u Gradskom vrtu, budući da je jedan međusobni susret i to baš onaj prvi u borbi za bodove – uslijed ratnih okolnosti u proljeće 1992.  morao biti odigran u Đakovu. Bilo je to u trećem kolu premijernog državnog prvenstva HNL-a,a momčad iz Pule se tada bolje snašla i slavila s 1:0 golom Macana. Za Osijek su tada igrali: I. Perić, S. Vranješ, Z. Kastel, A. Petrović, T. Steinbruckner, D. Rupnik, Ž. Pakasin (Tabak), N. Bjelica, D. Bajsić, R. Špehar i G. Labak (Granić).

Šerićev gol nije bio dovoljan

Bijelo-plavi su izgubili i prvu utakmicu protiv Istre u Gradskom vrtu. Igralo se u jesen '92 kada je na našem stadionu bilo 1:2. Pogotke za goste postigli su Trešnjić i Raković, dok je strijelac za domaće bio Šerić. Ostalo je zapisano da su tada za Osječane nastupili: I. Perić, S. Vranješ (A. Labak), T. Rukavina, B. Šerić, J. Pavić (D. Vuica), A. Petrović, M. Bičanić, N. Bjelica, B. Beširević, R. Špehar i D. Delevski. I u tom je dvoboju na klupi Osijeka bio je, baš kao i šest mjeseci ranije u đakovačkom ogledu, prvi trener našeg kluba u HNL-u Stjepan Čordaš. Potom je osječka momčad uspjela ostvariti seriju pozitivnih rezultata, uglavnom pobjeda pred svojim navijačima kada su Istrijani gostovali u našem gradu, što je umnogome uljepšalo statistiku koja je na strani Osječana. Posebno se to odnosi na razdoblje od 1993. do 2011. godine u kojem Zeleno-žuti baš i nisu uspjevali ravnopravno parirati Osijeku.

Posljednji je puta bilo neriješeno

No, imali su Bijelo-plavi tijekom posljednjih sezona dosta problema s Puljanima pred svojim navijačima. Da je to protivnik s kojim Osječani u posljednje vrijeme teško izlaze na kraj u Gradskom vrtu, pokazala je i posljednja međusobna utakmica. Bilo je neriješeno 1:1 u okviru 10. kola jesenske polusezone kada je Ejupi domaćina doveo u vodstvo u 76. minuti, da bi bod gostima donio Stepčić s(p)retnim pogotkom u 90. minuti. Računajući sve susrete Osijeka i Istre koji su odigrani kod nas u Slavoniji, osječki je prvoligaš slavio 13 puta, u šest je ogleda bilo neriješeno, a momčad iz Pule pet puta je osvojila puni plijen.