Osječka navijačka skupina priprema i neka iznenađenja za subotnju nogometnu večer u Gradskom vrtu.

Utakmica između nogometaša Osijeka i Istre 1961 ima dodatnu važnost i zanimljivost u činjenici da će upravo u subotu, na stadionu u Gradskom vrtu, osječka navijačka skupina Kohorta proslaviti svoj 29. rođendan. I zbog toga su naši igrači posebno motivirani jer se svom vjernim „fanovima“ žele još jednom pobjedom odužiti za potporu koju im navijači pružaju s istočne tribine.

Dečki zaista odlično navijaju, osjećamo njihovu podršku cijelo vrijeme i naša je obveza pružiti sve na terenu da bismo i njih ponovno razveselili. Pobjeda bi im svakako bila najljepša čestitka s naše strane za njihov rođendan, rekao nam je Mile Škorić, veznjak Bijelo-plavih.

Navijačima ne treba poseban povod

U Kohorti ne otkrivaju previše glede onoga što pripremaju za svoju obljetnicu. Žele da to ostane iznenađenje za sve posjetitelje na stadionu, pa i predvodnik navijačke skupine u gradu na Dravi Ivica Polih Ita jedino najavljuje – odličnu atmosferu:

To nije upitno, uostalom, nije bilo ni u proteklim utakmicama. Ne treba nama poseban povod da bismo navijali i nosili igrače do pobjede. Vjerujem da ćemo se okupiti u lijepom broju na našoj tribini, posebno jer je i utakmica važna u borbi za treće mjesto, pričao nam je Ita.

Postala je lijepa tradicija da Bijelo-plavi svoje uspjehe zajednički slave s navijačima nakon susreta, kada se ori ono poznato „Osijek, ale“ i s tribine i s travnjaka ispred Istoka...

Da, po tome smo zaista postali prepoznatljivi, zajedno s našom momčadi. Očekujem da ćemo se veseliti i u subotu navečer, a možda i tom prilikom bude nešto iznenađujuće, zagonetno je na kraju zaključio Polih.