Susret između osječkog i zaprešićkog prvoligaša igra se u petak s početkom u 18 sati.

Na redovitu konferenciju za novinare u Gradskom vrtu, dan uoči ogleda s Interom iz Zaprešića (petak u 18 sati), uz trenera Zorana Zekića došao je i trenutno, među pripadnicima „sedme sile“, definitivno najtraženiji osječki prvotimac. Riječ je o Dmytru Lopi koji sjajno igra u drugom dijelu sezone i naprečac je postao miljenik navijača. Što se tiče predstojećeg dvoboja u borbi za bodove, Zekić je rekao:  

Stanje u momčadi je pozitivno, odradili smo dobar tjedan nakon pobjede nad Istrom. Ne očekujem nimalo laganu utakmicu. To je za nas vrlo neugodan suparnik i svjesni smo činjenice da, ukoliko ne uđemo maksimalno angažirani, mogli bismo imati velikih problema. Ni ovo vrijeme nam ne ide u prilog, teren će biti težak, ima tu dakle dosta zamki i moramo biti vrlo oprezni. Nadam se da ćemo biti u još boljem izdanju u odnosu na posljednja dva susreta u kojima smo bili dosta dobri. Što se sastava tiče, ne vidim razloga da mijenjam momčad koja je uspješno odradila protekle dvoboje. Vjerujem da ću takvo mišljenje imati i po svršetku utakmice. I daj Bože da osvojimo opet sva tri boda, bit će nam to veliko zadovoljstvo. Nikoga nije lako pobijediti u HNL-u, ali sam ipak uvjeren da ćemo mi biti ti o kojima će umnogome ovisiti konačan ishod.

Lopa emotivno doživio potporu navijača

Lopa je kratko, na ukrajinskom jeziku, odgovarao na novinarska pitanja, a Zekić je ovaj puta bio i u ulozi prevoditelja, budući da je dio svoje trenerske karijere proveo u Moldaviji, vrlo sličnom jezičnom području.

Drago mi je ako suigrači vjeruju u mene, to mi je dodatni motiv i za utakmicu koja slijedi. Uvijek mi je želja pomoći momčadi za koju igram da ostvari svoj cilj i nadam se da ćemo se svi skupa opet veseliti, i mi i naši navijači. Ugodan je osjećaj znati da su me ljudi ovdje tako dobro prihvatili, no ipak je od svega važnije da pobjeđujemo. Ukrajinsku zastavu u publici prvi je uoči Miki Petrovikj koji mi je to odmah rekao i naravno da je to za mene bilo iznenađenje jer ne poznajem nikoga na tribinama. Još jednom im se zahvaljujem, zaista je to bio, uz skandiranje navijača, još jedan emotivan trenutak za mene jer vidim da me publka cijeni i bodri za ono što pokazujem na terenu. Mislim da mogu igrati još bolje, i prema naprijed i u defanzivi, svakako ću se potruditi da tako i bude, pričao je Lopa.

Ne odustaje ni od reprezentacije

Pitali su novinari Lopu i za ono razdoblje kada je tek stigao u Gradski vrt i tada nije bio u kombinacijama za momčad.

Bio sam jedno vrijeme ozlijeđen i imao dužu stanku. Da, nisam baš u najboljem stanju došao u Osijek, trebalo mi je zato i malo više vremena da pokažem ono što mogu. Ozljeda je, srećom, iza mene, dobro sam se pripremio i sada nemam problema u igri. Mislim da najviše mogu pružiti na poziciji polušpice jer imam dosta prostora i koristim ga koliko mogu.

Govoreći o ligama u kojima je dosad igrao, Dmytro je napravio i malu usporedbu:

Hrvatska liga je trenutno jača od ukrajinske! Tamo su samo dva-tri kluba financijski stabilna, ostali imaju dosta problema. Što se tiče mađarskog prvenstva, mislim da je HNL dosta kvalitetniji, zapravo sam siguran u to. Ja u reprezentaciji Ukrajine? Ljudski je nadati se, tako i ja priželjkujem izbornikov poziv. To je motiv mnogim igračima, posebno nama koji smo igrali u mlađim reprezentativnim selekcijama. Volio bih ostati u Osijeku, razvijati se u još boljeg igrača, sigurno mogu i dalje napredovati.