Često na tribinama Gradskog vrta i dvorane Zrinjevac vidimo igrače obje momčadi koji su podrška jedni drugima.

Nogometni klub Osijek odavno je najpopularniji sportski kolektiv u gradu na Dravi. No, Bijelo-plavi žele da i drugi klubovi u našoj sredini ostvare određene pomake, koliko je to moguće u okolnostima u kojima djeluju. Stoga su u Gradskom vrtu uvijek raspoloženi za suradnju u zajedničkom, prvenstveno sportskom interesu. Takva je relacija upostavljena s Futsal klubom Osijek Kelme čiji su igrači većinom i navijači našeg prvoligaša s velikih nogometnih terena. Osim toga, Kohorta je, osim na stadionu, najčešće upravo na utakmicama Osijek Kelmea u dvorani Zrinjevac, što je još jedna poveznica ova dva kluba koji imaju i iste klupske boje

Naš moto ostaje „Pokrenimo grad“ gdje god je to moguće. Na valu naše dobre atmosfere i rezultata koje smo uspjeli ostvariti, sigurno i drugi osječki sportaši i klubovi žele biti dio pozitivne sportske priče. Osijek Kelme nam je blizak i po tome što njihovi igrači dolaze na naše utakmice, a naši prvotimci i treneri uzvraćaju potporom u njihovim nastupima. Tako će sigurno biti i ubuduće, riječi su Igora Galića, direktora NK Osijek.

„Hakleri“ ponikli u Gradskom vrtu

Najredovitiji je na utakmicama osječkih „haklera“, naravno, Ivo Smoje čiji je brat Marin trener prvoligaša s malih terena. Predsjednik Osijek Kelmea Ivica Vasilj vrlo je zadovoljan spoznajom da naša dva prvoligaša sve bolje surađuju.

To je zapravo prirodni slijed jer su mnogi naši igrači ponikli u Gradskom vrtu. Mi smo mali klub, ali smo sretni što je nova uprava Bijelo-plavih prepoznala naš trud i rad. Ta suradnja traje već dugo, kada god smo imali neki problem, NK Osijek je odmah reagirao i pomogao nam. Doživljavaju nas kao svoje i hvala im na tome, zaključio je Vasilj.