Teško je odigrati utakmicu, a da ni protivnik baš nijednom ne zaprijeti. No, Osijek je zaslužio trijumf.

Tri su nova boda na kontu osječkog prvoligaša nakon prvenstvenog dvoboja s Lokomotivom u Gradskom vrtu. To je svakako najvažnija spoznaja prigodom arhiviranja 31. kola državnog prvenstva, a sama utakmica baš se i neće nešto duže pamtiti.

Pogodak Peroševića iz kaznenog udarca u 55. minuti bio je dostatan za šestu uzastopnu pobjedu pred domaćom publikom, koja Osječane i nadalje drži na diobi trećeg i četvrtog mjesta s Hajdukom. Ne treba pritom zanemariti činjenicu da su upravo „Lokosi“ tako često znali osvajati puni plijen u gradu na Dravi, a ovaj puta se baš i nisu uspjeli razigrati jer im je domaćin ostavio malo prostora i mogućnosti za nešto konkretnije.

Dakako, teško je cijeli susret odigrati na istoj razini, uz maksimalnu koncentraciju, pa se i protivnik nađe u ponekoj prigodi za pogodak, međutim, nije to bio dvoboj za koji bismo mogli reći da smo strijepili za konačan ishod. Bijelo-plavi su ostvarili cilj, a Zekić je malo „promiješao“ sastav, budući da nije mogao računati na trojicu prvotimaca koji su odrađivali suspenziju zbog akumuliranih kartona.

Nema sada „umiranja u ljepoti“

Nije floskula, igrači i njihovi treneri to najbolje znaju, da je u HNL-u odavno jako teško unaprijed uknjižiti bodove. Često je i osječki kormilar znao potencirati da je svaka momčad s druge strane terena opasna i neugodna, ako joj se omogući da pokaže sve što zna i može. Lokomotiva je u toj skupini protivnika koji su uvijek u stanju iznenaditi, ukoliko izostane maksimalan pristup i angažman od prve do posljednje minute, na što Zekić opetovano upozorava.

Nismo gledali nikakvo „umiranje u ljepoti“, nismo to ni očekivali u situaciji kada je Osječanima svaki bod dragocjen u borbi za treće mjesto. Pišu se jedino bodovi, dojam definitivno nije presudan, a našim nogometašima nitko ne može pronaći zamjerku u htijenju i nastojanju da teren napuste kao pobjednici u čemu su, zasluženo, ponovno i uspjeli.  Stoga je  u Gradskom vrtu prisutno zadovoljstvo, kao i među navijačima koji su već naviknuti na pobjede u našem „dvorištu“. Kritičari će, naravno, uvijek pronaći razloge za svoje „bodlje“ i komentare, međutim, na kontu Bijelo-plavih je 59 bodova što je odličan učinak. No, nećemo govoriti ni o kakvom prebačaju plana jer Prvenstvo još traje.

I upravo će u samom finišu trebati dodatno stisnuti gas kako bi Osječani na kraju karavane bili ispred Hajduka s kojim su i nadalje bodovno izjednačeni.