Naš je nekadašnji vratar i dugogodišnji član stručnog stožera najpoznatiji nogometni izdanak Topoljčana.

Dva „vršnjaka“ susrela su se na nogometnom terenu u Starom Topolju, u Brodsko-posavskoj županiji. Oba sedamdesetogodišnjaci, jedan županijski ligaš, a drugi iz kvarteta najboljih hrvatskih klubova u HNL-u. Dakako, riječ je o prijateljskom odmjeravanju snaga Omladinca i Osijeka, baš u povodu sedmoga desetljeća uspješnog djelovanja kluba iz Starog Topolja, mjesta između Vrpolja i Slavonskog Broda.

Rezultat, dakako, Osječanima nije bio primaran, no spomenut ćemo kako je bilo 1:7 (0:4) uz golove Bobana, Vojnovića, Petrovikja, Kneževića, Ejupija, Lulića i Lope, dok je počasni pogodak za domaće postigao Marijanović i to će zasigurno jako dugo pamtiti...

Topoljčanima dres s brojem 70

Za Osijek su u prvom poluvremenu igrali: Barešić, M. Mišković, Škorić, Magdić, Salapić, Petrovikj, Knežević, Vojnović, Perošević, Grgić i Boban. U nastavku su nastupili: Barešić, Lukić, Prenkpalaj, Matas, Talys, Pušić, Mioč, Sabolović, Lulić, Lopa i Ejupi. „Treće poluvrijeme“ je upriličeno u Društvenom domu gdje su akteri ovoga susreta nastavili druženje uz večeru i glazbu, dakako i razmjenu poklona, kako je već i običaj u prijateljskim utakmicama.

Stoga je naš direktor marketinga Alen Nađsombat uručio domaćinima prigodan dres Osijeka s brojem 70, a mnogi su Topoljčani, posebice školarci, kući ponijeli šalove prvoligaša s Drave. Prave je ovacije dobio Domagoj Malovan, koji  je inače u NK Osijek stigao baš iz Starog Topolja i na njega su mještani s pravom ponosni jer je on njihov najpoznatiji nogometni izdanak.

Na kraju, bilo bi nam drago da se uskoro opet susretnemo, a dragi sportski prijatelji imaju naš poziv za prvu europsku utakmicu koju će Bijelo-plavi odigrati idućega ljeta u kvalifikacijama za Europsku ligu.