Osijek je u svemu nadigrao Koprivničane koji su mogli doživjeti i teži poraz u Gradskom vrtu. 

Bilo je to jedno od najboljih izdanja Bijelo-plavih ove sezone u kojem su i gledatelji mogu uživati. Ne samo navijači Osijeka, nego i oni koji su utakmicu pratili pred malim ekranima. Kako je rekao i Zoran Zekić nakon uvjerljivih 3:0, sve je u igri Osječana funkcioniralo baš po želji njihova trenera, pa Slaven Belupo nije imao nikakvih šansi.

Susret je, praktički, bio riješen već u uvodnik petnaestak minuta jer su domaći u tom razdoblju postigli dva gola i potpuno usmjerili vodu na svoj mlin. Pritom su bili stalno opasno, dominantni u posjedu lopte i u dobrom ritmu kojega Koprivničani nikako nisu uspjevali poremetiti. Naprotiv, mogli su još i teže rezultatski stradati, kada se prisjetimo prigoda koje su propuštali Ejupi (uz neiskorišteni jedanaesterac, mogao je postići barem još dva pogotka), Perošević, Lopa i Boban.

Veznjaci davali ritam

Ključ je ove pobjede bio u sigurnosti i agresivnosti veznog reda koji je vrlo dobro odradio svoj dio posla i to u oba pravca. Lukić i Petrović držali su dobar tempo, a pokazalo se da i Grgić može biti vrlo upotrebljiv na desnom boku gdje je ovaj puta dobio prednost ispred iskusnog Matasa.

Na drugoj strani terena Barišić je konstanta, njegovi prodori i centaršutevi s lijevog krila su uvijek opća opasnost za protivnika.

Za Lopu je sve teže napisati nešto novo, igrač tako plemenitog kova iznimno je važan za osječku momčad.  U stanju je u svakom trenutku nekim svojim nepredvidivim potezom nadmudriti protivničku obranu, a ono što je također vrlo bitno – iznimno je opasan u prekidima. Zabio je Splitu preko „živog zida“, u subotu je još ljepše naciljao rašlje praktički sa iste udaljenosti, pa je Osijek nakon dugo godina napokon dobio izvođača „slobodnjaka“ od kojega strijepe suparnički vratari. 

Već u utorak protiv Cibalije

Pobjeda nad „Farmaceutima“ ima, dakako, svoj značaj u završnici državnog prvenstva.  Hajduk je pokleknuo na Rujevici, pa je utrka za treću poziciju opet posve izjednačena. U tom kontekstu, za Bijelo-plave je itekako značajna i predstojeća utakmica protiv Cibalije u Vinkovcima. Bit će to zasigurno zanimljiv slavonski derbi jer se Cibalia uspjela vratiti u život kada je riječ o borbi za opstanak, iako su je donedavno mnogi (prerano) otpisivali. 

Susjedi nam, dakle, imaju svoje želje i ambicije, ali će se puno toga „pitati“ Osječane. Zato nestrpljivo čekamo utorak.