Zekić od svojih izabranika očekuje još jednu dobru partiju, nužnu da bi Osijek osvojio nove bodove.

Osijek se vratio pobjedama, no nema baš vremena za bilo kakvo opuštanje nakon uvjerljivog i vrlo dojmljivog nastupa protiv Slaven Belupa u Gradskom vrtu. Utorak izabranicima Zorana Zekića donosi novo iskušenje u borbi za bodove, a to je ogled s Cibalijom u Vinkovcima.

Slavonski derbi puno znači i jednima i drugima jer se Vinkovčani grčevito bore za opstanak i svaki im je bod itekako važan, dok su Osječani u utrci s Hajdukom za treće mjesto i također im je bitno pobjeđivati da bi dosegnuli svoj cilj na kraju sezone.

Kada igraju Cibalia i Osijek onda nije bitno tko je u vrhu tablice, a tko u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Tako gledam i na predstojeću utakmicu, ne bježeći od uloge favorita, ali to zaista ne mora biti presudno u ovim okolnostima. Kao i ljubitelji nogometa u Slavoniji, volio bih da Cibalia ostane u HNL-u, međutim, prvenstveno ćemo u utorak razmišljati o sebi i onome što trebamo napraviti da bismo osvojili nove bodove, rekao je Zekić.

Svaki puta je bilo 2:0

Tri puta su se u ovoj natjecateljskoj godini sastajali Osijek i Cibalia i redovito su slavili Bijelo-plavi. Zanimljivo, uvijek je rezultat bio – 2:0. Prvi je susret odigran u okviru 7. kola, a Osijek je golovima Mioča i Kneževića u drugom poluvremenu opravdao očekivanja svojih navijača. U vinkovačkom ogledu minule jeseni pogoci su također postignuti u drugih 45 minuta, a Matkovićevu su mrežu zatresli Ejupi i Boban. Ovoga proljeća, naš je prvoligaš imao ulogu domaćina, a čovjek odluke bio je dvostruki strijelac Dmytro Lopa.

Moramo biti na visokoj razini da bismo dobili probuđene i vrlo motivirane Vinkovčane. Dakle, treba ponoviti izdanje protiv Slaven Belupa koje je zaista bilo kvalitetno. Što se sastava tiče, izvjesno je da nećemo moći računati na Peroševića, a ostali su spremni i vjerujem – raspoloženi za dobru partiju. Volio bih da se, unatoč radnom danu, na tribinama vinkovačkog stadiona okupi što veći broj gledatelja, a sigurno će među njima biti i dosta naših sugrađana kojima želimo pokloniti još jednu pobjedu, poručio je Zekić.