Zekić nije imao primjedbi na angažman svoje momčadi, no Dinamo je došao do bodova.

Dinamo je drugi puta ove sezone slavio u Gradskom vrtu (1:0) i tako zaustavio pobjedničku seriju osječkih nogometaša pred njihovim navijačima. Rekord Bijelo-plavih ostao je na sedam uzastopnih trijumfa u svom „dvorištu“, a sada je i posve izvjesno da će Osijek državno prvenstvo završiti na četvrtom mjestu. Trener Zoran Zekić nakon poraza od Modrih je izjavio:

Dinamo je bio bolji na terenu i zasluženo je pobijedio. Nemam što zamjeriti svojim igračima što se tiče njihova angažmana, ali nismo uspjeli parirati kvalitetnijem protivniku. U prvom poluvremenu njima je na ruku išao i vjetar uslijed kojega smo teško izbijali loptu prema suparničkoj polovici terena, a to su gosti uspješno koristili i stvarali šanse. Imali smo dosta problema s dupliranjem bokova, pa smo već u prvih dvadesetak minuta morali nešto taktički mijenjati. Što se tiče drugog poluvremena, probali smo nešto više učiniti izmjenama, Ejupi je imao lijepu šansu za izjednačenje, ali je to sve što smo napravili prema naprijed.

Barišić i Škorić ići će u Meksiko

Osječanima ostaje još gostovanje kod „davljenika“ Splita u Parku mladeži gdje će, sasvim je jasno, nastupiti u prorijeđenom sastavu.

Barać i Matas su dobili treći žuti karton, a budući da je izvjesno da ne možemo više dohvatiti treće mjesto, omogućit ćemo Barišiću i Škoriću odlazak s reprezentacijom u Meksiko. No, imamo svojih unutarnjih rezervi, nadam se i dovoljno motiva da i tu posljednju utakmicu odigramo kako treba. Ni za koga drugoga, nego sami za sebe. Toliko toga nam se lijepoga dogodilo ove sezone, da si dugujemo da na samome kraju budemo pravi. Naravno da moram biti zadovoljan učinkom i plasmanom, iako smatram da smo ipak mogli biti i stepenicu više. Dečki su dali sve od sebe, koliko god je tko mogao u datom trenutku, možda sam i ja postavio prevelike zahtjeve jer je ovo za nas trebala biti godina stabilizacije, a mi smo napravili značajan iskorak.

Pripreme počinju već 8. lipnja

Malo će vremena Osječani imati za odmor, budući da će krajem lipnja nova sezona za njih početi prvim pretkolom Europske lige.

Pripreme će krenuti već 8. lipnja, tako da ćemo morati prve dvije europske utakmice praktički odraditi u sklopu pripremnog razdoblja. Neki će igrači otići, neki drugi doći u našu sredinu, nadam se što prije jer u Europi startamo 29. lipnja. Sportski direktor i ja nećemo praktički imati ni dana odmora jer treba složiti momčad za iduću sezonu. Moram zahvaliti svima koji su nas bodrili, navijači zaslužuju apsolutno čestitke, jer su cijelo vrijeme bili uz nas. I njihove su zasluge vrlo velike u našem uspjehu. Također, zahvaljujem i predsjedniku Meštroviću i Upravi na svemu što su nam omogućili.

Petev zadovoljan bodovima i pristupom

Bugarski trener na klupi Dinama Ivajlo Petev mogao je biti zadovoljan, ne samo pobjedom, nego i igrom svoje momčadi. Činjenica je kako je sada već bivši prvak svoja ponajbolja izdanja prezentirao upravo protiv Osječana.

Mislim da smo odigrali dobru utakmicu u kojoj smo stvorili puno šansi. Sve smo apsolutno kontrolirali i jedino što me smeta je to što u prvom poluvremenu, kada smo imali potpunu dominaciju, nismo postigli pogodak. Čestitam svojim igračima jer su pobijedili jako dobrog protivnika koji se želi nadigravati, pa je onda i nama lakše doći do punog izražaja. Šteta što u nekim susretima nismo imali ovakav pristup, ali nešto moramo naučiti i na vlastitim pogreškama. Mi smo Dinamo i uvijek moramo razmišljati o pobjedama, kao što i protivnici protiv nas imaju poseban motiv. Vjerujem da ćemo u posljednjem kolu svladati Rijeku i onda čekati finale Kupa.