Trajna će rasvjeta biti upaljena u ponedjeljak, 26. Lipnja, uz zanimljiv prigodni program.

Pješački most, jedan od najljepših i najpoznatijih osječkih simbola, za šest dana prvi će puta svečano zasvijetliti. I to zaslugom samih Osječana koji su u Coca-Colinoj akciji #OsvijetlimoNasMost proteklih mjeseci prikupili ukupno 108.048 zatvarača s boca popularnog bezalkoholnog pića.

Ideja je, podsjećamo, bila vezana uz broj stanovnika grada na Dravi prema posljednjem popisu iz 2011. godine. U tu se akciju aktivno uključio i Nogometni klub Osijek koji je skupio 1.947 čepova, što je simbolika i odnosi se na godinu klupskog osnutka. 

Gibonni na otvorenju

Dakle, bit će postavljena trajna rasvjeta na Pješačkome mostu koja će biti upaljena u ponedjeljak, 26. lipnja.  Atrakcija u „novome ruhu“ bit će predstavljena uz popratni zabavni i sportski program koji Osječane očekuje tijekom cijele večeri.

„Zagrijavanje“ počinje u 18 sati, a službeni program u 20,30, uz svečano paljenje rasvjete koje je predviđeno za 21 sat. Taj će trenutak upotpuniti i nastup glavnoga izvođača večeri, popularnog splitskog glazbenika Gibonnija, što će uz novoosvijetljeni most biti i najljepši uvod u preostali dio zabavnoga programa. 

Bit će upriličena i utrka na 10 kilometara, a svoj će promotivni štand, dakako, imati i NK Osijek.