Švicarac je došao uživo pogledati Bijelo-plave u susretu protiv bukureštanskog Dinama. 

Iako Osijek i UE Santa Coloma tek trebaju odigrati dva susreta 1. pretkola Europske lige, u švicarskom FC Luzernu nimalo ne dvoje tko će im biti protivnik u drugom krugu kvalifikacija ovoga natjecanja. Njihov je pomoćni trener Patrick Rahmen iskoristio prigodu pogledati Osječane uživo i to u pripremnoj utakmici s bukureštanskim Dinamom na mariborskom Pohorju.

Da, mogu reći da sam dosta toga vidio. Osijek zaista izgleda dobro. Nisam do sada imao spoznaje o vašoj momčadi, međutim, ovo što sam vidio je potvrda kvalitete hrvatskog nogometa. Potpuno je jasno da nas čekaju teške utakmice, to sam pretpostavljao i prije dolaska u Sloveniju.

Žele potpunu sliku o Osječanima

Onako smo više diplomatski Rahmenu spomenuli da Bijelo-plavi tek moraju izboriti dvostruki ogled s Luzernom. On se, međutim, nije dao zbuniti...

Ma nema tu nikakvog upitnika! Osijek će sigurno proći i zato ga moramo što bolje snimiti i dobro analizirati. Pogledat ćemo uživo i obje utakmice protiv Santa Colome, želimo imati kompletan dojam i potpune informacije o protivniku u Europi. 

Pitali smo Rahmena, onako općenito, kakav je Švicarcima bio prvi dojam nakon izvlačenja u Nyonu?

Svaka momčad iz vaše zemlje koja igra na europskoj sceni svakako se mora respektirati. Znamo da je jedan Šuker ponikao u Osijeku, da ste uvijek imali puno talentiranih mladih igrača koji su se afirmirali u poznatim klubovima iz najjačih liga Europe i igrali za reprezentaciju Hrvatske. Da vas itekako respektiramo, svjedoči uostalom i ovaj naš susret na Pohorju. Ne bih sigurno bio ovdje da smo unaprijed uvjereni u prolaz. 

„Luzern nije ni u kakvom raspadu!“

Prenijeli smo pomoćnom treneru Luzerna i napise na nekim portalima kako je u njihovom klubu došlo do financijske krize koja se odrazila i na odlazak nekih stožernih igrača...

Ne bih se mogao složiti s takvim zaključkom! Nema kod nas problema na toj razini, niti je u pitanju nekakav raspad sustava, kako to možda neki komentiraju. Jednostavno, odlučili smo se za novi smjer u klupskoj budućnosti, a to je oslonac na mlade igrače kojih imamo i kojima treba pružiti pravu priliku. Doduše, planiramo dovesti još ponekog iskusnijeg igrača, ali će oslonac svakako biti mladići iz našeg kadra. Oni definitivno zaslužuju povjerenje.

No, činjenica je da ste ostali bez nekih standardnih prvotimaca iz prošle sezone?

Dobro, to je istina. Otišao je iskusni stoper Ricardo Costa, također iskusni napadač Marco Schneuwly, a upravo je i standardni veznjak, još jedan od naših „starosjedilaca“, odlični ofanzivac u sredini Markus Neumayr također raskinuo ugovor. No, to ne znači da smo bez ambicija i u našoj nacionalnoj Ligi i u Europi.  U subotu imamo prvo okupljanje i početak priprema za novu sezonu, pa ćemo nešto konkretnije znati i tko bi nam se sljedećih dana mogao priključiti od novih lica, rekao je Patrick Rahmen.