Santa Coloma sigurno nema kvalitetu koju ima Osijek, no ulogu favorita treba potvrditi na terenu. 

Ovoga četvrtka u 19 sati Osijek otvara svoje ljeto u Europi, utakmicom protiv UE Santa Colome u Andori La Velli. O ovdašnjim nogometnim amaterima malo se toga zna u taboru Bijelo-plavih, ali sama činjenica da su ovo kvalifikacije Europske lige ukazuje na potpunu ozbiljnost, bez obzira koliko je Andora sa svojim klubovima daleko iza Hrvatske i njezinih najboljih momčadi. Izvjestili smo već o tomu da je teren dobar, povoljan za igru i da s te strane neće biti problema, a i vrijeme je puno svježije nego u Osijeku, što bi trebalo odgovarati i gostima. 

Vidim da ovdje kiša pada onako u intervalima, malo je ima, pa ubrzo stane, pojavi se sunce, a onda opet dođu oblaci, tako da su vremenske prilike stvarno promjenjive. Travnjak nam neće otežavati pas-igru i to je u svakom slučaju dobro, kao i spoznaja da nema sparine. Sve ostalo je na nama, da se pokažemo u dobrom izdanju te ispunimo očekivanja. I svoja i ona koje zasigurno imaju naši navijači, rekao nam je Josip Knežević.

Pobjede ne dolaze same od sebe

Imajući u vidu razliku u kvaliteti, koja je nedvojbeno na strani Osječana, za pretpostaviti je da će domaćin zaigrati u zgusnutom bloku pred svojim vratima jer se teško može upustiti u nadigravanje s Bijelo-plavima. Knežević je dodao:

Vidimo da u Andori postoje samo četiri, ajmo reći, ozbiljnija kluba koja se natječu u njihovoj ligi, a imaju priliku igrati i u Europi. Svjesni su i oni svojih mogućnosti, ali im borbu i zalaganje nitko ne može oduzeti. Morat ćemo se brzo rješavati lopte, dosta se kretati bez nje i stalno biti opasni pred njihovim vratima. Iz prigoda će, vjerujem, doći i golovi, a bilo bi itekako važno što prije doći do prednosti. Bolji sigurno jesmo, no pobjede ne dolaze same od sebe, za njih se treba potruditi na terenu.

Oni će se povući i čekati 

Eros Grezda prije godinu dana je odigrao obje utakmice za svoj bivši klub Lokomotivu protiv UE Santa Colome. O Andoranima ne razmišlja puno, potpuno je, kaže, koncentriran na igru Osijeka i svoj osobni doprinos što boljem rezultatu: 

Oni sigurno nisu protivnik koji bi nam trebao napraviti probleme, ali moramo ući čvrsto i ozbiljno, kako bismo pokazali koliko smo bolji. Mislim da je razlika zaista velika, oni će se povući natrag i čekati neku svoju priliku, ali mi imamo i kolektivnu i individualnu kvalitetu da im ne dopustimo nikakva iznenađenja. Idemo odmah, od prve minute po važnu pobjedu koja se od nas očekuje, poručio je Grezda