Ozračje na stadionu bilo je lijepo i poticajno, protiv Luzerna će, ne dvojimo, biti još i bolje!

Baš nam je bilo lijepo u četvrtak navečer u Gradskom vrtu. Iako smo svi bili uvjerenja da će Osijek ostvariti i drugu pobjedu nad amaterima iz Andore, ipak je i dojam na koji su to Osječani učinili uvjetovao zadovoljstvo ne samo stručnog stožera, nego i ljubitelja nogometa koji su gledali utakmicu.

Bijelo-plavi su bili i ozbiljni i rastrčani i učinkoviti, pa su svakako zaslužili pljesak na kraju susreta. Nakon pet godina možemo reći da se Osijek na pravi način vratio u Europu, vodeći računa o podizanju vlastitoga rejtinga na međunarodnoj sceni, ali i ugledu hrvatskog nogometa u cjelini. Šest postignutih golova i nijedan primljeni u dva međusobna ogleda sa Santa Colomom dobar su zalet za puno ozbiljnije iskušenje koje slijedi već u drugom pretkolu...

U četvrtak smo opet zajedno

Možda smo još i više od samoga nastupa naših nogometaša u ovosezonskoj europskoj premijeri u Gradskom vrtu na kraju pričali o atmosferi i ozračju na tribinama. Na njima se pojavilo više od 4.500 gledatelja koji su na taj način iskazali privrženost svome Klubu i podržali ga u njegovom nastojanju da u novu sezonu uđe što bolje i uvjerljivije. Navijanje je bilo odlično, od prve do posljednje minute, što su po odlasku iz Osijeka pohvalili i naši gosti iz Andore, ali i službene osobe, poput delegata iz Latvije.

Sada je logično i nimalo pretenciozno očekivati da protiv Luzerna na stadionu bude još poneka tisuća ljudi više  u odnosu na protekli četvrtak jer će i protivnik biti neusporedivo zahtjevniji. Kohorta je imala svoj poznati korteo, dečkima na Istoku nije smetala vrućina i sigurno i oni, baš kao i igrači Osijeka, jedva čekaju nove europske izazove. Idućega tjedna opet ćemo biti zajedno, a imajući u vidu i jako dobru prodaju godišnjih ulaznica – ne sumnjamo da će to biti pravi sportski praznik u našoj nogometnoj areni.

Osijek je dobio pojačanja

Također nam je drago što su novi igrači u redovima osječkog prvoligaša u svom predstavljanju domaćoj publici pokazali zbog čega su ovoga ljeta dovedeni u Osijek. I Eros Grezda i Petar Bočkaj zaigrali su od prve minute i bili stalna opasnost za protivnika koji ovaj puta nije imao rješenja za stalni pritisak Osječana.

Grezda je okomit, zabija se u suparničku obranu i često ga viđamo u šesnaestercu, ali je uvijek spreman odraditi i one druge, defanzivne zadatke. Što se Bočkaja tiče, iako ga Zekić zna „bocnuti“ zbog viška ponekog kilograma, Pero ide kao „šilo“, fizički je moćan i teško gubi dvoboje „jedan na jedan“. Vidjeli smo i njegovu prisebnost u situciji kada mu je Boban fino asistirao za pogodak, kao i odlično izveden „slobodnjak“ što Osijeku također može biti od velike koristi i kvaliteta više u predstojećim utakmicama.