„Apeliram na strpljenje navijača jer ne komentiramo poslove koji su u tijeku, kako ih ne bismo ugrozili“.

Veliko je zanimanje javnosti, ne samo novinara, nego i posebice navijača našeg nogometnog prvoligaša, kako će se rasplesti situacija s  Mateom Baraćem. Naime, kao što svi već znaju, naš se stoper našao u fokusu slavnog Ajaxa koji je iskazao namjeru da ga dovede u svoje redove, pa je Barać obavio i liječničke preglede u Amsterdamu.

Također, u medijima se govori i piše i o možebitnom transferu Borne Barišića, a konkretno se spominjao Dynamo Kijev u koji naš kapetan nije otišao. Poznato je da NK Osijek ne komentira kako kako ulazne, tako ni izlazne transfere sve do njihova zaključenja. 

Postoji zanimanje i za druge igrače

No, kako se u ovom slučaju podigla prilično velika „prašina“, uz neizvjesnost oko statusa posebice Matea Baraća,  zamolili smo klupskog predsjednika Ivana Meštrovića da prokomentira trenutnu situaciju.

Jasno mi je da javnost zanima status naših prvotimaca. Ono što vam trenutno mogu reći je da za obojicu spomenutih igrača, ali i za još poveći broj naših nogometaša, postoji veliki interes, pogotovo nakon izbacivanja PSV-a u kvalifikacijama Europske lige. No, ono što je i do sada vrijedilo u našem poslovanju i vođenju Kluba, vrijedi i dalje. Dakle, poslove koji su u tijeku ne komentiramo, kako ih ne bismo ugrozili. Sada mogu reći da Mateo Barać ne ide u Ajax iz Amsterdama, ali je to bio samo jedan od klubova koji su pokazali zanimanje za našeg igrača. Isto vrijedi i u slučaju Borne Barišića. Apeliram na strpljenje naših navijača jer sve što radimo, činimo u interesu Kluba. Dakle, ako se neki transferi i ne dogode ovih dana, vjerujte da je to u interesu NK Osijek, poručio je Meštrović.