Zekić je naprosto prisiljen ponovno posegnuti za promjenama unutar momčadi jer mu svi igrači nisu u kadru.

Ako ćemo biti do kraja iskreni, vjerojatno bismo se svi složili u zaključku da je plasman u Europsku ligu ispred svega ostaloga, kada govorimo o našem Nogometnom klubu Osijek. Sasvim je logično da je u žarištu zanimanja svih onih koji vole i navijaju za Bijelo-plave skorašnji dvostruki ogled s bečkom Austrijom jer nikada u povijesti Osječani nisu imali takvu priliku, igrati u jednoj od skupina europskog natjecanja. Stoga je logično da i Zoran Zekić razmišlja na isti način, da pripremajući momčad za utakmicu domaćeg Prvenstva protiv Lokomotive itekako mora povesti računa o onome što ga čeka pet dana kasnije u Gradskom vrtu. To naprosto nitko ne može ostaviti po strani, bez obzira koliko se govorilo i upozoravalo da prvo treba odraditi posao u Kranjčevićevoj...

Nije esperimentiranje, nego potreba

Zato na Zekićeve poteze u izboru igrača koje koristi u nekim domaćim ogledima ne treba gledati kao na nekakve eksperimente. Jednostavno, mora ponekad nekoga i odmoriti, sačuvati za najvažnije utakmice ovoga dijela sezone, posebice jer su pojedinci načeti i ozljedama ili nekim virozama i ne treba se izlagati riziku. Osim tiga, Osijek ne čini 11 ili 14 igrača koje najčešće gledamo, nego je svatko od prvotimaca s razlogom u Gradskom vrtu i konkurira za momčad kada stručni stožer procjeni da je potrebna svježa krv. A takav je slučaj i u susretu s Lokomotivom. Bodovi su, naravno, važni i njih nitko u Klubu ne doživljava nikako drugačije, posebice nakon trijumfa nad prvakom u prošlom kolu, kada je uhvaćen priključak s vodećima. Svi kojima će trener pružiti priliku već su igrali važne utakmice i sigurno se ne zadovoljavaju statusom pričuva, ako već do sada nisu uspjeli ostvariti značajniju minutažu... Dakle, trenutno će najspremniji i najsvježiji krenuti u bitku za novu pobjedu.

I ovo je novo dokazivanje

Lokomotiva je sigurno zahtjevan protivnik i Osijeku ga nikada nije bilo lako nadigrati i svladati. Međutim, na svaku se utakmicu gleda kao na novo dokazivanje, pa tako i na ovu. Važno je imati cilj od samoga početka i dati maksimum da bi ga se i dosegnulo. Onaj ogled s Dinamom je dobar primjer, a ukoliko će Bijelo-plavi biti na toj razini, Lokomotiva se baš i neće imati priliku previše zahuktati. Uz sav respekt prema domaćinu, puno će toga ipak ovisiti o tomu kako će se postaviti Osječani i koliko će energije i žustrine pokazati na terenu. O tomu će umnogome ovisiti i konačan ishod subotnjeg dvoboja.