Oba su trenera kao ključni trenutak spomenula neiskorišteni kazneni udarac za Osijek kod vodstva 1:0.

Teško je, zasigurno, bilo Zoranu Zekiću nakon prvog europskog poraza ove sezone u Gradskom vrtu. Svjestan je i on da su očekivanja bila velika, sve je po Osječane i krenulo na najbolji način, ali je na kraju završilo nesretno. Ima se definitivno za čime žaliti, ali to je sport, pa su i porazi sastavni dio igre.

Prvo bih čestitao gostima na pobjedi. Ne da ih nijednog trenutka nismo podcijenili, nego smo u pojedinim fazama utakmice imali i preveliki respekt prema njima. To je momčad koja ima puno iskustva u ovakvim utakmicama za razliku od nas. Nažalost, svakako je prijelomni trenutak susreta bio naš neiskorišteni jedanaesterac. Unatoč porazu, svojim igračima čestitam na velikoj borbi i odličnoj igri. Isto tako, hvala predivnim navijačima jer ovo je bilo perfektno na tribinama, da se čovjek naježi. Normalno da mi je žao i zbog igrača i zbog Kluba općenito, svakako i zbog navijača što je ovako završilo.

„Ne mislimo se predati“!

Iako su Austrijanci sada u prednosti uoči drugog susreta kojemu će biti domaćini, Zekić ne misli da je sve riješeno i prije ogleda u St. Poeltenu...

Predat se sigurno nećemo, dat ćemo sve od sebe da slavimo u drugoj utakmici. Imamo još tih 90, možda i više minuta, pa ćemo vidjeti kako će biti. Mislim da smo zaslužili još puno ovakvih trenutaka. Imali smo vodstvo i taj nesretni jedanaesterac nakon kojega se utakmica okrenula u njihovu korist. Dobili smo golove iz naših pogrešaka koje se ne bi smjele događati u ozbiljnim, europskim utakmicama. Njihov je kapetan sjajno pogodio iz „slobodnjaka“ i preokrenuo rezultat, ali nije još sve izgubljeno. Imali smo dosta šansi, nismo ih iskoristili, pa se ona fraza da se europska škola skupo plaća – u našem slučaju pokazala istinitom.

Jedan gol sve može okrenuti

Još je neke stvari osječki kormilar detektirao kao probleme koji su utjecali na konačan ishod utakmice:

Previše su nam se vezni igrači uvlačili u „krilo“ naše zadnje linije, no ipak smo imali puno situacija u kojima smo mogli zabiti. Uz malo više mirnoće u završnici, mogli smo ostvariti sigurnu pobjedu. Ne mogu se oteti dojmu da smo iskoristili kazneni udarac, da bismo sada slavili skupa s navijačima. Zaista mislim da još ništa nije gotovo, da možemo iznenaditi u gostima. U konačnici, mi smo sportaši, tako ćemo se i ponašati. Pokazali smo da možemo parirati svima u Europi i još uvijek je sve otvoreno. Jedan gol sve u trenutku okrene, pa to može biti na našu stranu, kao što je ovaj puta otišlo na njihovu.

Fink i više nego zadovoljan

Jasno da je Zekićev kolega na suparničkoj klupi Thorsten Fink bio i više nego zadovoljan jer mu je momčad pobijedila, a postigla je i dva gola na terenu protivnika:

Čestitam svojim igračima koji su odigrali odličnu utakmicu i ostvarili veliku pobjedu. Presudni je trenutak bio neiskorišteni jedanaesterac domaćina kod rezultata 1:0 jer da je Osijek tada zabio i drugi pogodak, teško bismo se vratili. Bitan nam je bio posjed lopte, a iz njega smo stvarali i dosta prilika iako je protivnik vrlo dobar kada čuva prilaze svojim vratima. Naš je stoperski par u ovom susretu prvi puta zajedno igrao, Westermann je pritom imao ključnu ulogu jer je svojim iskustvom vodio mladog Mohammeda. Da nije bilo Westermanna sigurno bismo imali puno više problema, tako da nam se njegova kupovina već sada isplatila, posebno ako uđemo u skupinu Europske lige.  Nismo nezasluženo pobijedili, mislim da smo se izborili za ovaj rezultat, iako još ništa nije gotovo. Jako nam je drago što smo uspjeli pobjediti kvalitetnog protivnika i u St. Poeltenu očekujemo pun stadion, posebno jer mu je kapacitet svega 8.000 gledatelja. Osijek će morati zaigrati na pobjedu, a mi nećemo isključivo čuvati rezultat. Na kraju se još jednom želim zahvaliti svima u vašem gradu jer je sve bilo na iznimno korektnoj razini, uz posebno gostoprimstvo.