Korektni su Austrijanci našem prvoligašu omogućili ukupno 1.144 karte, od kojih će 700 dobiti navijačka udruga Kohorta.

Da i brojni naši sugrađani vjeruju kako nisu izgubljene šanse za proboj Osječana u Europsku ligu, svjedoči i njihovo veliko zanimanje za ulaznice. Prvenstveno treba znati da se utakmica igra u četvrtak, 24. kolovoza u St. Poeltenu koji je oko 65 kilometara udaljen od Beča. Početak je u 21,05 sati na NV-Areni jer se na stadionu Austrije održava koncert popularnog glazbenika Robbiea Williamsa. NK Osijek je uspio ishoditi bitno veći broj ulaznica za svoje navijače od onoga što našem Klubu pripada po kriterijima UEFA-e, ovisno o kapacitetu svakog stadiona, odnosno broju puštenih karata u prodaju.

Prednost imaju stalni „kohortaši“

Prvo što pritom treba naglasiti je da je naš prvoligaš osigurao 700 ulaznica koje će biti podijeljene Kohorti.

Hvala ljudima iz Kluba koji su nam opet omogućili ulaznice. Naravno da imamo kriterij po kojem ćemo ih raspodijeliti. Prioritet će imati oni koji su od početka sezone na europska gostovanja išli autobusom u organizaciji Kohorte. Nakon njih na red dolaze oni navijači koji su također bili u Andori, Švicarskoj i(li) Nizozemskoj u nekom drugom aranžmanu. Zatim ćemo ulaznice dijeliti našim stalnim članovima koji su redoviti na utakmicama u Gradskom vrtu, a u onoj posljednjoj skupini su svi ostali koji će nam se javiti, ovisno već o broju prijavljenih. Naravno da želimo podijeliti sve ulaznice, kako bi nas bilo što više u St. Poeltenu, rekao nam je predsjednik Kohorte Ivica Polih-Ita.

Podjela u prostorijama Udruge

Navijačka udruga se nalazi u Fakultetskoj ulici 2 u Tvrđi, za prijave će biti otvorena u nedjelju od 18 do 20 sati, a u ponedjeljak i utorak još i sat vremena duže. Sve dodatne informacije možete dobiti na mobilni telefon 091 15 58 739 (Polih). Kohorta će, dakako, biti smještena u gostujućem navijačkom sektoru G-1, G-2 i G-3.

Do njih će biti još jedna skupina navijača Osijeka, u sektorima N-1 i N-2, za koje je predviđeno ukupno 300 mjesta. To su oni Osječani koji ne idu u St. Poelten organizirano s Kohortom, a za njih će prodaja biti unaprijed upriličena na južnom parkingu stadiona Gradski vrt od ponedjeljka do srijede u vremenu od 12 do 18 sati. Svaki će vlasnik ulaznice dobiti račun/vaučer koji će najkasnije 90 minuta prije početka utakmice pokazati direktoru našeg stadiona Anti Poliću  i s pripadajućom ulaznicom ući na predviđeni dio tribina. Pojedinačna cijena tih ulaznica je 120 kn. Isti će iznos platiti i oni gledatelji koji će na NV-Arenu doći iz drugih krajeva Hrvatske i Austrije ili možda nekih susjednih zemalja, a na stadionu se moraju pojaviti 120 minuta prije početka dvoboja. Za njih će biti otvorena jedna blagajna ispred gostujućeg sektora.

Prva kategorija po cijeni od 170 kn

Prodaje se i prva kategorija ulaznica (ukupno 144 ulaznice), a do njih možete u Gradskom vrtu, također na južnom parkingu. Vrijeme prodaje je od ponedjeljka do srijede od 12 do 18 sati, a cijena iznosi 170 kn. Tu kategoriju ulaznica možete kupiti na već spomenutoj blagajni stadiona u St. Poeltenu dva sata prije početka susreta.

Sve eventualne dodatne informacije kao i točnu lokaciju sektora i blagajni moći ćete idućih dana, a najkasnije u srijedu, provjeriti i doznati na klupskoj web stranici www.nk-osijek.hr

Nogometni klub Osijek je zahvalan ljudima iz FK Austria Wien na susretljivosti prigodom raspodjele ulaznica, prvenstveno na zadovoljstvo navijača Bijelo-plavih koji planiraju ići na uzvratnu utakmicu završnog pretkola Europske lige.