Osijek je u gostima svladao bečku Austriju s 1:0 golom Bobana koji je kasnije imao i krasnu prigodu za potpuni trijumf...

Osijek je pobijedio svoju šestu od ukupno osam odigranih utakmica ove sezone u kvalifikacijama za Europsku ligu. Pokazalo se da su Bijelo-plavi s pravom vjerovali u sebe i da se nisu tek hrabrili uoči susreta u kojem su mogli toliko toga dobiti, da je lopta još jednom završila iza leđa vratara Austrije. Ovako su Zekić i njegovi izabranici iznova primali čestitke za ostvareni rezultat u St. Poeltenu, ali se nisu mogli veseliti jer pobjeda od 1:0 ipak nije bila dovoljna. Zoran Zekić je istaknuo:

Nismo prošli dalje, ali mogu biti ponosan na svoje igrače! Ipak se pokazalo da smo previše toga izgubili u prvoj utakmici, kada smo napravili pogreške koje su nas skupo stajale. Unatoč svemu, mslim da je naš europski put ove godine bio poseban. Hvala našim predivnim navijačima, upravi Kluba, vama medijima, zaista sam osobno uživao u svemu. Nažalost, večeras je ta priča završena, iako se kući vraćamo s pobjedom. Ne preostaje nam ništa drugo nego se što prije potpuno usredotočiti na domaću ligu od koje, u konačnici, ipak živimo. Ne mogu se oteti dojmu da smo bili jako dobri i tako blizu ostvarenju naših snova. Sve smo dali od sebe, no ona zrelost koja nam treba u ovakvim dvobojima ne dolazi sama od sebe. Ovo je početak jedne lijepe europske priče i nadam se da u nastavak krećemo već iduće sezone i da ćemo u Europi igrati iz godine u godinu i biti sve uspješniji. Austriji čestitam i želim joj puno sreće u grupnoj fazi natjecanja.

Trenerove pomiješane emocije

Zekiću su, dakako, pomiješane emocije jer se pobijedilo, ali je to bila pobjeda koja se nije slavila:

Kako mi neće biti pomiješane emocije u ovakvom raspletu. Nakon ovakve utakmice vjerojatno neću moći zaspati, ali tako je to u nogometu. Malo mi je žao što igrači nisu ispoštovali određene taktičke stvari koje smo dogovarali prije početka u smislu sužavanja, traženja dubine, prilaska i ulaska iza leđa protivničke obrane. Kako su na Ejupiju gotovo stalno bila dvojica igrača, tražio sam od veznjaka da izvlače loptu na stranu, da smo to u prvom dijelu odradili barem dva-tri puta kako treba našli bismo se u stopostotnim šansama. Tu nam fali još malo zrelosti koju ćemo dobiti sa strpljenjem.

Nakon zaista nesretnog ispadanja iz Europe, Osijek se mora maksimalno posvetiti domaćim natjecanjima, za početak – slavonskom derbiju u Vinkovcima:

Moja je zadaća da se brzo „prešaltamo“ i na tomu moram inzistirati počevši već od petka. Život ide dalje, momčad nam je mlada, bit će tu još uspona i padova, ali mislim da smo na dobrom putu da postanemo jako ozbiljna momčad. To znači da ne smijemo krenuti silaznom putanjom, nego ići isključivo uzlaznom. Imamo snage i kvalitete, sigurno možemo biti još i bolji, samo nam treba pameti.

Navijači sjajno bodrili Osječane!

Nemoguće je posebno ne spomenuti oko tisuću osječkih navijača koji su također zaslužni za divan ambijent na NV-Areni. Njihovo navijanje bilo je impresivno:

Ovo je bilo zaista fantastično! Nisu stali s navijanjem niti jedne minute, tako da se čovjek naježi kada sve to vidi i čuje. Pohvalio bih i domaće navijače, atmosfera je bila sjajna! Naši sugrađani koji se na sve moguće načine snalaze u životu, dali su  možda i posljednju kunu da bi nas bodrili u Austriji. Nisu mali put prevalili do St. Poeltena i natrag, tako da im uistinu skidam kapu i od srca zahvaljujem. I oni su nakon utakmice pokazali koliko su ponosni na nas i drago mi je što i o tome možemo pričati na ovakav način.

Fink nahvalio Osijek i Zekića

Prije Zekića pred novimarima je bio i njegov kolega na klupi Austrije, Nijemac Thorsten Fink. Praktički je više pričao o Osijeku nego o svojoj momčadi...

Prošli smo vrlo dobrog i organiziranog suparnika. Vidjeli smo da je Osijek kvalitetna i neugodna momčad, pritom i karakterna jer je nakon poraza kod kuće došla ovdje sa željom i namjerom da nas pobijedi. U tome su gosti uspjeli, ali je presudio onaj prvi ogled, iz prošloga tjedna. Podsjećamo da smo prije ovih kvalifikacijskih susreta imali puno poteškoća, tražili smo neka nova rješenja u početnoj jedanaestorici, a večeras bih posebno istaknuo mladog stopera Mohammeda koji je uz Westermanna djelovao vrlo sigurno. Osijek je potvrdio ono što smo znali i prije utakmice, vrlo su kompaktni i očito imaju kolegu trenera koji ih znalački vodi. Želim im puno uspjeha u domaćem Prvenstvu.

Osječki kormilar nije  mogao ostati ravnodušan na ovakve riječi suparničkog trenera, iako mu je to bila mala i slaba utjeha nakon ovakve eliminacije iz Europe:

Hvala mu na takvim riječima. I ja bih volio da samu poziciji u kojoj se on našao, pa da mogu isto reći za njega  i Austriju. Ovako mu se mogu samo zahvaliti i poželiti njemu i njegovim igračima puno sreće u daljnjem natjecanju Europske lige, zaključio je Zekić.