Osječani respektiraju domaćina koji je u zadnja dva kola osvojio šest bodova, ali su odlučni u želji za pobjedom.

Europa ostaje iza nas, a nakon svih uzbuđenja u St. Poeltenu, moramo se koncentrirati na domaće Prvenstvo koje sada postaje Osječanima prioritetno. Pred nama je ove nedjelje, u večernjem terminu od 21 sat, još jedan slavonski derbi, koji će proteći i u pomalo svečarskom tonu budući da će to biti okrugli, jubilarni 50. međusobni dvoboj vinkovačkog i osječkog prvoligaša. Cibalia je na svom terenu do sada imala više pobjeda u odnosu na Osijek, no jasno je da Bijelo-plavi na ovo gostovanje idu isključivo sa željom da osvoje sva tri boda i tako nastave pobjedničku seriju.

Ona je započela pobjedom nad Rijekom, nastavljena u gostima kod Lokomotive, a u prošlom je kolu u Gradskom vrtu pao i zaprešićki Inter. Novi bi trijumf potvrdio ambicije našeg prvoligaša da se ove sezone umiješa i u borbu za najviši plasman u HNL-u, što je predsjednik Ivan Meštrović optimistično najavio nakon uzvratne europske utakmice s bečkom Austrijom.

Zekić bira najspremnije

Vinkovčani su u posljednjim nastupima pokazali da su ih neki prerano svrstali među najveće kandidate za ispadanje iz Lige. Uspjeli su spojiti dvije važne pobjede i to nad izravnim konkurentima, Rudešom i Istrom, pa im je to značajno podignulo samopouzdanje uoči „El Slavonica“. Stoga treba očekivati vrlo angažiranog i borbenog domaćina koji neće previše respektirati kvalitetu u redovima svoga, objektivno jačeg protivnika. Znaju to Osječani, pa je trener Zoran Zekić u tom kontekstu i pripremao svoje izabranike za ovaj susret. Dakle, za bodove će se trebati doslovno izboriti, lako ni u kojem slučaju neće biti.

Što se, pak, početne jedanaestorice tiče, sigurno je da će se stručni stožer odlučiti za one igrače koji su energetski u najboljem stanju, budući da je Europa poprilično iscrpila one najstandardnije prvotimce od kojih je većina odradila svih osam kvalifikacijskih utakmica. Pokazalo se, uostalom, koga god Zekić pošalje na teren da Osijek ima kvalitetu s kojom može pobijediti svakoga u domaćem Prvenstvu, pa su takva očekivanja i za dvoboj s Cibalijom. Osim nadmetanja na terenu, očekuje nas i navijačko nadglasavanje na tribinama, što svakom regionalnom derbiju daje dodatnu draž..