Susret između Osijeka i favoriziranog Stjarnana u Gradskom vrtu počinje u 17 sati.

Ovoga ponedjeljka u 17 sati na stadionu u Gradskom vrtu na rasporedu je odlučujuća utakmica kvalifikacijskog turnira Lige prvakinja. Snage će odmjeriti dvije daleko najkvalitetnije ekipe u osječkoj skupini, islandski Stjarnan i naš Osijek koje su u prethodna dva nastupa ostvarile i više nego uvjerljive pobjede. Islanđanke su opravdale ulogu favorita i protiv makedonskog Istatova i Klaksvika s Farskih otoka ostvarile maksimalan učinak uz impresivnu gol-razliku 20:0.

Osječanke su također bile vrlo učinkovite, pa su uz šest osvojenih bodova uspjele postići 11 golova, a nisu primile niti jedan. Jasno je da Stjarnan i nadalje ostaje najozbiljniji aspirant za osvajanje prvog mjesta i proboj u elitnu konkurenciju europskog ženskog nogometa, među 32 najbolje ekipe Starog kontinenta. Međutim, domaći sastav ne misli unaprijed potpisati kapitulaciju i priznati gošćama iz Islanda da su baš toliko bolje da  susret ne može biti zanimljiv, pa i neizvjestan.

Poziv i navijačima

Doduše u redovima Stjarnana puno je reprezentativki i one su pokazale zasigurno najviše u dosadašnjim ogledima. To je ekipa koja ne samo da je kvalitetom iznad svojih protivnica, nego je i fizičkom spremom dominanantna, odnosno, tako je bilo u odnosu na klubove iz Makedonije i Farskih otoka. Osijek je  tu ipak ozbiljniji takmac, pa će biti zanimljivo vidjeti mogu li naše djevojke barem namučiti Otočanke.

Nismo se do sada nešto posebno koncentrirale na njih, najvažnije nam je bilo pobijediti u prve dvije utakmice i ne dopustiti nekakav kiks. Naporno smo radile cijelo ljeto i sada je prilika da pokažemo kako i protiv klubova iz prve jakosne skupine možemo biti ravnopravni, što nam je velika želja. Dat ćemo sigurno sve od sebe, a imat ćemo i podršku navijača što je također bitno, poručila je vezna igračica Ivana Bojčić.