Ekipa Osijeka poražena je od islandskog Stjarnana s 1:0, ali je imala sjajne prigode koje su, nažalost, ostale neiskorištene.

Nogometašice Osijeka osvojile su drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru za plasman u Ligu prvakinja koji je u ponedjeljak završen na stadionu u Gradskom vrtu. Osječanke su u posljednjem, ujedno i odlučujućem susretu za proboj u elitu ženskog nogometa u Europi tijesno poražene od velikog favorita, islandskog Stjarnana koji je slavio s 1:0. Islanđanke su u prethodne dvije utakmice ekipe iz Farskih otoka i Makedonije svladale s 9:0 i 11:0, međutim, Osječanke su im bile iznimno tvrd orah i malo je nedostajalo da utakmica završi (barem) neriješenim ishodom.

Hrvatske su prvakinje odigrale jako dobro, taktički vrlo odgovorno i disciplinirano i prava je šteta što neku od svojih sjajnih šansi u drugom poluvremenu nisu uspjele pretvoriti u pogodak. Naime, najbolji drugoplasirani sastav iz svih kvalifikacijskih skupina također će izboriti mjesto u Ligi prvakinja, a naše bi djevojke s eventualnim neriješenim rezultatom sa Stjarnanom, uz odličnu gol-razliku, imale  realne izglede za veliki uspjeh.

Pljeskom ispraćene s terena

Ekipa Osijeka pljeskom je ispraćena s terena, a igračice su ostale uplakane još neko vrijeme na travnjaku i klupi, svjesne da im je podvig bio nadohvat ruke. Trener Dejan Berger mogao je, izuzev krajnjim ishodom, biti posve zadovoljan igrom naših prvakinja koje su dale sve od sebe, a bile su suočene s toliko problema uoči početka ovoga turnira.

Činjenica je da nam je i sreća malo okrenula leđa jer smo imali „zicere“ koje nismo iskoristili. Neke su nam igračice prvi puta igrale na ovoj razini, ovako bitne europske utakmice i to se moralo osjetiti. Ne treba zaboraviti da smo bili značajno oslabljeni izostankom Jošćak, Cepernić, Šalek i Laslavić, a na kraju se pokazalo da smo zamalo osvojili i sedmi bod na turniru protiv takvog protivnika kao što je Stjarnan. Čestitam svim djevojkama, pružile su svoj maksimum i šteta što to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat i u posljednjem nastupu, rekao je Berger.