Igrat će se u Eskisehiru, ovoga utorka od 20,45 sati, a Hrvatska bi se pobjedom posve približila ostvarenju cilja.

Nakon minimalne, ali vrlo važne pobjede nad Kosovom u neobičnom, dvodnevnom ogledu s Kosovom u Maksimiru, najbolju hrvatsku reprezentaciju ovoga utorka očekuje gostovanje u turskom Eskisehiru. Na redu je i osma kvalifikacijska utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji, a protivnik Čačićevim izabranicima bit će izabrana vrsta Turske s početkom u 20,45 sati. Riječ je o još jednom dvoboju koji itekako svojim ishodom može utjecati na plasman, pa i konačan rasplet naše skupine. Naime, Turci trenutno imaju pet bodova manje u odnosu na našu selekciju koja je vodeća na tablici i pobjedom u ovoj utakmici bi se sasvim približila cilju, izravnom proboju na još jedan Mundijal.

Turci opet u problemima

Turska je prije mjesec dana za izbornika angažirala prekaljenog trenera, Rumunja Mirceu Lucescua koji je puno toga napravio s ukrajinskim Šahtarom. No,  na novoj je dužnosti startao porazom u gostima, upravo kod – Ukrajine. Tamo je turska momčad pokazala da je u ozbiljnim problemima jer nije napravila gotovo ništa za 90 minuta, a posebno je bila primjetna taktička nedisciplina njihovih reprezentativaca. Na to je nakon izgubljenog dvoboja ukazao i Lucescu, pa je za očekivati veći broj promjena u startnoj jedanaestorici u koju bi se mogao vratiti njihov najpoznatiji nogometaš, kontroverzni Arda Turan. Činjenica je da Turci primaju dosta golova, već su 11 puta kapitulirali u ovim kvalifikacijama i sigurno je da će „Vatreni“ imati svoje šanse i u Eskisehiru. Protivnička obrana baš ne ulijeva povjerenje, što bi svakako trebalo iskoristiti.

Ovaj puta bez Rakitića

Doduše, ne treba zaboraviti da je Turska na samom početku ovog kvalifikacijskog ciklusa uspjela „iščupati“ bod u Maksimiru (1:1), ali je to bilo više sretno, nego spretno i zasluženo. I tada je Hrvatska imala niz propuštenih prigoda, a čak u tri navrata protivničkog je vratara spašavala vratnica! Modrić i suigrači sigurno su bolji i u svakom pogledu kompaktniji i kvalitetniji od Turaka, međutim, treba očekivati da će se i oni pokušati iskupiti pred svojim navijačima za loš nastup s Ukrajincima i općenito slab učinak kojega imaju u skupini. Čačić ima čitav niz opcija u izboru najboljeg sastava, a hoće li odlučiti nešto mijenjati u odnosu na momčad koju je izveo s Kosovarima, vidjeti ćemo u utorak navečer. Izvjesno je da neće biti ozlijeđenog Rakitića koji je već otputovao u Barcelonu, a očekuje se da će Mandžukić, bez obzira na četiri zarađena šava u nedjelju, biti u momčadi.

 

Foto: HNS