U prethodnih osam nastupa pred svojom publikom Osijek je ove sezone ostvario pet pobjeda, dva remija i jedan poraz.

Do sada su nogometaši Osijeka, od početka ove sezone, na svom stadionu odigrali osam utakmica. Četiri su pritom bile u kvalifikacijama Europske lige, a isto toliko i u borbi za prvenstvene bodove. Bijelo-plavi su ostvarili učinak od pet pobjeda, dva remija uz jedan poraz i to onaj od bečke Austrije u posljednjem pretkolu EL. Dva zasigurno najupečatljivija nastupa bila su protiv Luzerna i PSV-a, kada su Osječani prezentirali najbolju igru , ne dopustivši protivnicima da se razmašu i zatresu im mrežu.

Dakle, računajući svih osam nastupa u svom dvorištu, gol-razlika je uvjerljivih 14:4 i onda je jasno da u redovima osječkog prvoligaša računaju kako će na svom travnjaku i nadalje biti uspješni i učinkoviti, bez obzira tko im dolazi(o) u goste.

Ejupi je opet najučinkovitiji

Ukupno su šestorica osječkih prvotimaca bili strijelci pred domaćom publikom, a posebno je efikasan bio Muzafer Ejupi koji je postigao pet pogodaka. Petar Bočkaj je dodao 3, Borna Barišić je u dva navrata zabijao s bijele-točke, dok su Eros Grezda, Alen Grgić i Andrej Šimunec po jednom natjerali suparničke vratare na kapitulaciju. U subotu u Osijek dolazi Hajduk koji trenutno ima četiri boda više i zauzima drugo mjesto na prvenstvenoj ljestivici, a Zekićeva momčad mu se pobjedom želi sasvim primaknuti.

Reprezentativna je stanka iskorištena da bi se napunili akumulatori i već se polako u Gradskom vrtu osjeća ozračje derbija. Nakon Dinama i Rijeke, na red stižu i Splićani, pa je ova polusezona, računajući i sve europske izazove, zaista po mnogo čemu posebna. Osjećaju to i navijači, pa će i u subotu stvoriti ugođaj i atmosferu u kojoj je akterima na terenu dodatni motiv dati sve od sebe...