Zekić vjeruje da će u subotu na raspolaganju imati sve igrače, hvaleći radnu atmosferu i ozračje na treninzima.

Dan uoči derbija s Hajdukom u Gradskom vrtu trener osječkih nogometaša Zoran Zekić je održao redovitu konferenciju za novinare. Prvo se osvrnuo na stanje u momčadi, budući da je u međuvremenu bila i stanka u Prvenstvu.

Neke igrače nisam vidio desetak dana, a vratili su se s reprezentativnih okupljanja u prilično lošem stanju. Grezda je dobio crijevnu virozu, Bočkaj se pojavio s distorzijom zgloba, a Barišić ima bolove u listu. Tek smo se u četvrtak kompletirali na treningu, ali se ipak nadam da će svi biti spremni za nastup i to na sto posto svojih mogućnosti. Tako smo se i dogovorili, da nećemo riskirati ako nisu sasvim „fit“. Čeka nas još jedan derbi, sigurno dobra utakmica i nadam se isto takva atmosfera na tribinama.

Vinkovci mogu biti korisno iskustvo

Osvrnuo se ukratko Zekić i na posljednju prvenstvenu utakmicu koju je Osijek izgubio od Cibalije u Vinkovcima...

To nam je nit vodilja kako se ne smijemo ponašati na terenu, od koncentracije do trke i agresivnosti, što tamo nismo pokazali. Moramo se ponašati kao što smo to činili u većem broju prvenstvenih dvoboja i posebice, onih europskih. Igrači su mi na treninzima dali zalog za optimizam, a svaka je utakmica jako važna, pa tako i ova. Nadam se, ponavljam, da će mi svi igrači biti na dispoziciji, da će im mentalni sklop biti pravi, a onda će i sve drugo biti u redu. Rekao bih da su igrači svjesni gdje smo griješili i što trebamo promijeniti, kako bismo opet bili na potrebnoj razini.

„Želimo diktirati tempo“

Bit će zanimljivo vidjeti koja će se momčad u subotnjem derbiju nametnuti što se tiče posjeda lopte i terenske nadmoći, iako kormilar Bijelo-plavih potencira nešto drugo:

Bitno je ispuniti taktičke zadatke koje ćemo postaviti pred igrače, a od svega je najvažnije – pobijediti. Naravno da će i sam tijek susreta donijeti nešto svoje, sigurno je da će dosta toga ovisiti i o Hajduku, ali bih ja volio da mi budemo ti koji će diktirati tempo. Moramo biti pametni i odgovorni i kada napadamo i dok se branimo. Vinkovci su bili bolni za nas, ali ako smo izvukli pouke, to bi moglo biti vrlo korisno.

U konkurenciji će se prvi puta naći i novaci: Mirko Marić i Haris Hajradinović koji su nedavno postali članovi Osijeka.

Osobno sam jako zadovoljan s obojicom. Marić će nam donijeti ono što nam treba jer je centarfor koji zna igrati okrenut leđima, sudjeluje u igri i preko njega možemo „izaći“ kada je zgusnut raspored na sredini terena. Hajradinović ima onaj bosanski „štih“, laganog je koraka, veznjak s idejom. Uz njega i Lopu, koji se vratio nakon još jedne ozljede, mislim da bismo mogli imati i lepršavost u igri.

Podrška navijača je vrlo bitna!

Što se Hajduka tiče, Splićani dolaze bez ozlijeđenog Futacsa i Vlašića koji je transferiran u Everton...

I bez Vlašića oni imaju napadačku liniju na zaista zavidnoj razini. Vrlo brzo će oni njemu naći odgovarajuću zamjenu, a vidimo da imaju i neke nove ideje u igri. Nadam se da ćemo ih spriječiti i zaustaviti, kako bismo sami sebi omogućili više slobode na njihovoj polovici.

Pitali su novinari Zekića može li Osijek ove sezone biti goropadan domaćin, koji će teško ispuštati bodove pred svojom publikom?

Mislim da smo na dobrom putu da to postanemo. Nadam se da ćemo imati navijačku podršku kao i u europskim nastupima jer je ovo utakmica u kojoj je to vrlo bitno! Volio bih, naravno, da Gradski vrt bude, u sportskom smislu, mjesto na kojem gostujućim momčadima neće biti ugodno. Moram na kraju pohvaliti i trojicu mladih igrača koje smo priključili iz naše druge momčadi: Marina koji nije novi u radu s nama, Čikvara i Ilića koji će, također, dočekati svoju šansu. Odlično su radili i pred njima je sigurno lijepa budućnost, rekao je Zekić.