U dvoboju punom ritma, odigranom u odličnoj atmosferi, Bijelo-plavi pokazali više i zavrijedili trijumf.

Nije bilo teško pretpostaviti da će derbi u Gradskom vrtu biti jedan kvalitetan, uzbudljiv i do kraja neizvjestan. I Osijek i Hajduk imali su odličnih nastupa u Europi, a kako su sada koncentrirani isključivo na domaća natjecanja, nije bilo nikakvog razloga da ne prezentiraju ono najbolje, što trenutno mogu. Pritom su Osječani pokazali više, njihov je nastup bio konkretniji, akcije opasnije, a prilike puno brojnije i izrazitije u odnosu na protivnika.

Na kraju je opća ocjena da smo gledali vrlo dobru utakmicu, a i atmosfera na stadionu je bila na istoj razini, budući da se na tribinama okupilo 8.000 gledatelja. Najzanimljiviji ogled 8. prvenstvenog kola ne samo da je zaslužio visoku ocjenu, nego je potvrdio kako se i u HNL-u mogu vidjeti dvoboji puni ritma, stalnih pokušaja i na jednoj i na drugoj strani, lijepih i atraktivnih poteza i golova, vratarskih bravura...  Pobjednik je, na kraju, nagrađen za sav uloženi trud i upornost, u velikoj želji da protivnika baci na koljena.

Brzim izjednačenjem izbjegli nervozu

Osijek je dobar dio posla mogao obaviti, možda čak i pitanje pobjednika riješiti već u prvih 45 minuta. Ejupi u dva navrata i Barać bili su nadomak pogotku, međutim, goste su spašavali Stipica, greda i Juranović koji je intervenirao ispred gol-linije, kada je splitski vratar već bio svladan. I sve se to događalo  u svega dvije minute prave opsade Hajdukovih vratiju, kada su Bijeli zaista imali i puno sreće. Da se promašaji kažnjavaju, uvjerili smo se u 50. minuti. Nižić je neobranjivim udarcem glavom uspio matirati sigurnog i pouzdanog Malenicu, no gostujuće vodstvo potrajalo je samo 60-ak sekundi. Akcija u kojoj su sudjelovali Boban, Ejupi i Hajradinović završila je još jednim lijepim golom. Novi je osječki veznjak, koji je u Gradski vrt stigao iz Norveške, odmah pokazao da bi mogao puno značiti Bjelo-plavima. Mirno je naciljao nebranjeni dio Stipičinih vratiju i u idealnom trenutku Osječanima donio ekspresno izjednačenje. Stoga je domaćin odmah uspio odagnati nervozu i nastaviti igrati u svom ritmu, tražeći nove prilike za rezultatski preokret.

Odluka je mogla pasti i ranije

Bočkaj i Marić bili su u odličnim situacijama u završnoj fazi susreta da Osijeku osiguraju slavlje i prije nego li se ušlo u sudačku nadoknadu vremena, ali je Stipica ponovno spašavao splitsku momčad. No, ipak ništa nije mogao učiniti u posljednjem napadu Zekićevih izabranika. Opet je Boban probio lijevu stranu gostujuće obrane, na vrijeme je proigrao Lukića koji je, također, ne oklijevajući poslao idealnu loptu u „srce“ šesnaesterca. Grezda je sve to dobro pratio, izbjegao pozornosti Hajdukove posljednje linije i potom, vrlo mirno, gotovo rutinski, takvu šansu pretvorio u pobjedonosni pogodak.

Dakako da je uslijedila erupcija oduševljenja među osječkim navijačima jer su taj trenutak čekali cijelo vrijeme, vjerujući kao i nogometaši Osijeka da derbi neće završiti neodlučeno. Sve čestitke našim dečkima jer su nam opet pokazali da imaju kapaciteta za visoke domete, a svi bismo voljeli da se subotnja formula za uspjeh - ponovi i u susretima koji slijede...