Vrlo nadareni osječki junior potpisao je profesionalni ugovor i time prekinuo špekulacije o odlasku iz Osijeka.

Ono što se mjesecima pripremalo i najavljivalo, danas (četvrtak) je konačno i ostvareno. Josip Špoljarić, jedan od najboljih izdanaka osječke nogometne škole u posljednjih nekoliko godina, potpisao je profesionalni ugovor s Nogometnim klubom Osijek i time potvrdio ostanak u Gradskom vrtu. Poznato je navijačima našeg prvoligaša da je 18-godišnji Špoljarić (rođen 5.1.1997.) dugo bio na meti engleskog Crystal Palacea, u dva je navrata i odlazio na Otok, pa se činilo gotovo izvjesnim da će prerano napustiti svoj matični klub i otići u Englesku.

Ta se priča ipak prilično otegnula, a u posljednje vrijeme spominjala se i Rijeka kao buduće odredište mladog hrvatskog reprezentativca. Srećom, nije ovoga ljeta povećao osječku koloniju na Kantridi poput svog kolege iz juniorske momčadi Osijeka, vratara Nevistića. Klupski čelnici i ostali pregovarači napravili su dobar posao jer se od Špoljarića puno očekuje i to u bliskoj budućnosti, a posebno nakon što je u maloj minutaži (76 u četiri ulaska s klupe) prošle sezone pokazao da se na njega i može i mora računati. Dosad je postigao jedan pogodak za seniore u službenim utakmicama i to Hajduku na Poljudu. 

Dodajmo da su prethodno nove profesionalne ugovore potpisali Hrvoje Kurtović i Zoran Arsenić, dok su stipendijski ugovori sklopljeni sa Stjepanom Salapićem, Nikolom Šafarom, Pavom Grgićem i Bornom Žitnjakom.