Besek želi da njegova momčad na terenu iskaže čvrsti stav i želju za uspjehom, a Kurtović vjeruje u nastavak uspješnog niza protiv Zagrebaša.

Na uobičajenoj, redovitoj konferenciji za novinare Nogometnog kluba Osijek uoči prve prvenstvene utakmice u novoj sezoni, predstavnicima medijima obratili su se šef stručnog stožera Dražen Besek i kapetan Hrvoje Kurtović. Obojica su naglasila kako će i nova natjecateljska godina u HNL-u biti vrlo zanimljiva, vjerujući da će naš prvoligaš izbjeći grčevitu borbu za opstanak koja je opterećivala sve u Klubu, pa i navijače, u proteklom dvogodišnjem razdoblju. U najavi premijernog ogleda sa Zagrebom u Kranjčevićevoj (19 sati), Besek je istaknuo:
- Svi očekujemo da budemo bolji nego do sada. Doduše, malo je vremena prošlo otkako sam stigao u Gradski vrt, no nastojao sam „poloviti“ konce i podići radnu atmosferu na jednu višu razinu. Koliko smo u tome uspjeli pokazat će utakmice. Nadam se da smo potpuno spremni u natjecateljskom smislu i da ćemo već od prvog susreta pokazati što je naš cilj. Moram reći da ljestvicu osobno uvijek postavljam visoko, a to pokušavam prenijeti i na igrače. Našu ambicioznost moramo pretočiti na utakmicama. Sigurno je da uoči starta i ogleda sa Zagrebom postoji i određena nervoza. Imamo dosta mladih igrača u momčadi, ali i onih starijih i iskusnijih koji imaju dosta prvoligaških nastupa u nogama. Nadam se da ćemo se predstaviti kao prava i ozbiljna ekipa, sa stavom na terenu, da ćemo biti hrabri i kvalitetno se prezentirati svim ljubiteljima nogometa u Osijeku i Hrvatskoj. Puno će toga, zasigurno, ovisiti o nama. Optimist sam i nadam se, naravno, najboljem.

Kapetan osječkog sastava Hrvoje Kutović smatra kako su pripreme prošle u dobrom ozračju, a optimizam gradi i na osnovu onoga što je Osijek pokazao tijekom pripremnih dvoboja:
- Mislim da smo dobro prihvatili zahtjeve i ideje novog trenera. Puno nam je igrača otišlo, no stigli su neki novi i u ovim kontrolnim utakmicama izgledali smo sasvim pristojno. Što se Zagreba tiče, naravno da ih cijenimo, znamo da su dobra momčad iako smo ih sva četiri puta pobijedili tijekom prošle sezone. No, nisu to bile lake pobjede, izuzev one jedne, rezultatski vrlo uvjerljive u Kranjčevićevoj. Trebamo prvenstveno razmišljati o sebi, ukoliko budemo pravi, ako ponovimo ono što smo uvježbavali tijekom priprema, nema razloga da to ne bude dobro. Nadam se da ćemo u novoj sezoni imati priliku malo više uživati i da neće biti onoliko grča na našim licima kao u prethodna dva državna prvenstva, rekao je Kurtović.

Trener Besek je iskazao zadovoljstvo odnosom igračama na treninzima i ne sumnja da će netko od mladih igrača „iskočiti“ i potvrditi svoj potencijal:
- Vidio sam da postoji odgovornost, ali i svijest naših mladića da igraju u jednom velikom hrvatskom klubu čiji rezultati u posljednje vrijeme nisu bili na razini klupskoga rejtinga, a na nama je da to sada pokušamo promijeniti. Mislim da ova momčad ima potencijala da u kontinuitetu napravi takve rezultate da Osijek više ne mora strijepiti za svoju prvoligašku sudbinu. Inače, nećemo se puno prilogođavati protivniku nego na terenu sprovesti ono što smo uvježbavali tijekom pripremnog razdoblja. Tako će biti već od starta u Kranjčevićevoj, zaključio je osječki kormilar.

 

 

 

Trener Besek i kapetan Kurtović uoči početka sezone

Posted by Nogometni klub Osijek on 10. srpanj 2015