Na posljednjim gostovanjima u Koprivnici, Osječani su, nakon dugog „sušnog“ razdoblja, počeli mijenjati tradiciju.

U posljednja dva nastupa u Koprivnici, u kolovozu 2016. i ožujku 2017., osječki su nogometaši ostvarili maksimalan bodovni učinak jer su oba puta pobijedili, prvo s 3:2, a potom i rezultatom 2:1. Međutim, prije toga je statistika za Bijelo-plave na ovom gostovanju kod Slaven Belupa zaista bila neugodna i o njoj se često govorilo u kontekstu činjenice da su utakmice u Podravini za Bijelo-plave godinama bile  obilježene porazima.

Primjerice, u razdoblju od 2007.do 2016. odigrano je 13 međusobnih dvoboja u kojima je domaćin slavio čak 12 puta, dok je samo jedna utakmica završila bez pojednika. Stoga i ne čudi da je ukupna statistika na strani Koprivničana koji su obilno koristili prednost domaćeg terena. Za bodove se igralo 29 puta, a Slaven Belupo je pritom ostvario 18 pobjeda, uz 4 remija, dok su Osječani pun pogodak zabilježili u 7 susreta. U svim tim utakmicama gol-razlika je 56:32 u korist „Farmaceuta“.

Utakmicu vodio sadašnji ministar

Što se osječkih trijumfa tiče, najuvjerljiviji je bio 31. listopada 1998. godine. Te jeseni na klupi Osijeka bio je Milan Đuričić, a njegova je momčad slavila sa 4:1. Nije se činilo da će biti tako kada je Ferenčina već u 3. minuti doveo domaćina u vodstvo, međutim, već pet minuta kasnije bilo je 1:1 nakon pogotka Balatinca.  U prvom poluvremenu strijelac je još bio J. Vranješ za rezultatski preokret, kojega je u nastavku samo potvrdio Beširević s dva realizirana jedanaesterca. Osijek je igrao u sastavu: Šušnjara, S. Vranješ, Beljan, Vuica, Ergović, Lasić, J. Vranješ, Balatinac (od 68. Raić-Sudar), Beširević, Prišć (od 88. R. Grnja) i Mitu (od 81. M. Tadić). Na klupi Slaven Belupa bio je Marijan Vlak, dok je utakmicu vodio aktualni ministar u Vladi Republike Hrvatske Goran Marić. Opravdano je u dva navrata pokazao na bijelu točku, a Osječani su bolju igru okrunili zasluženom pobjedom.