Nadamo se da nepovoljne vremenske prilike neće dovesti u pitanje odigravanje ove Kup utakmice.

Utakmicama u nacionalnom Kupu uvijek se pristupalo s određenom dozom opreza, bez obzira na protivnike iz nižeg, amaterskog stupnja natjecanja. Na taj način i Osječani dočekuju svoj prvi nastup ove sezone na drugom domaćem kolosijeku, koji im je podjednako važan kao i onaj ligaški, u borbi za bodove.

Bijelo-plavi su gosti međužupanijskog ligaša Nehaja u Senju (srijeda u 15,30 sati), a dan uoči susreta uglavnom se pričalo o tomu hoće li teren maloga stadiona biti u stanju da se susret može odigrati, s obzirom na učestalu kišu koja ovih dana pada i u ovom dijelu Hrvatske. Neka su mjesta u Ličko-senjskoj županiji poplavljena, međutim, teško je i nezahvalno govoriti o tomu kakav će biti travnjak sve do onog trenutka kada igrači obje momčadi izađu na njega, na uvodno zagrijavanje, zajedno s delegiranim sucima...

Nužno je potvrditi rejting

Dakako da tekst pišemo pod pretpostavkom da će lopta krenuti s centra i da neće biti nikakve odgode, a potpuno je jasno da u tom slučaju Osijek mora potvrditi ulogu i status velikog favorita i opravdati svoj rejting. U momčadi ovaj puta neće biti Barišića, Šorše, Hajradinovića i Šimuneca, a bez obzira koga Zekić odlučiti postaviti u početni sastav, obveza je preskočiti prvu prepreku i plasirati se u osminu finala. Okolnosti glede samoga terena sigurno će biti otežavajuće na tom putu, međutim, Osječani jednostavno moraju odgovorno odraditi posao što god ih čekalo ispod senjske tvrđave.

Brzo se prilagoditi uvjetima

Nehaj je u pretkolu bio domaćin županijskom ligašu Batrini, također našim Slavoncima, koji su imali vodstvo od 2:0, ali su ga prockali i na kraju su poraženi rezultatom 3:2. Odluka je pala u produžecima, nakon isteka 120. minute, a sudac je pokazao čak četiri crvena kartona. Tada se igralo po nesnosnoj vrući, ovaj puta će uvjeti biti bitno drugačiji. No, na sve se treba već u startu prilagoditi i ne dopustiti nikakva neugodna iznenađenja u rezultatskom smislu, nego mirno preskočiti prvu prepreku.