Osječki kormilar nije zadovoljan kako mu momčad trenutno izgleda i želi da bude na razini ogleda s Hajdukom...

Iako su Osječani, očekivano, prošli dalje u natjecanju za Kup Hrvatske, Zoran Zekić je imao određenih primjedbi na igru u Senju. Trener Osijeka je na redovitoj konferenciji za novinare pojasnio zbog čega je ljut:

Mislim da smo ušli u neku komotnu zonu, što mi se nikako ne sviđa. Igrači mi djeluju umorno, a zapravo se nitko ne može požaliti da je zaista iscrpljen. A mi nakon Hajduka izgledamo ispuhano, iako ne znam koji je razlog nekakvom samozadovoljstvu. Evo, jutros sam se potrudio i izvadio minutažu svojih igrača. Svih 17 utakmica prije Nehaja odradio je jedino vratar Malenica, dok su Barišić, Škorić, Ejupi i Bočkaj odradili preko tisuću minuta, svi ostali su ispod toga. Neki igrači koji sada igraju zapravo imaju puno manje minuta na terenu, da bi se mogli požaliti u kontekstu bilo kakvog umora.

Igrači se moraju „resetirati“

Jasno je da Zekić želi da mu momčad bude na maksimalnoj razini, sa što manje oscilacija, pa je održao i sastanak s igračima, upravo na ovu temu:

Zato ih želim i na ovaj način malo probuditi, morat će promijeniti razmišljanja, „resetirati se“ . Može se ovo shvatiti i kao napad na njih, ali bolje da ih napadam danas, na ovaj način, nego u ponedjeljak, nakon utakmice s Rudešom. Kada smo 200 posto „unutra“, onda sam potpuno miran i nemam nikakvoga straha, ali kada angažman nije takav, onda moram upozoriti da nije dobro.

Još je na nešto osječki kormilar želio ukazati pred novinarima:

Naš je najbolji strijelac u ovom Prvenstvu zabio dva gola, devetorica su postigla po jedan, ima i onih od kojih se golovi očekuju, a nijednom nisu zatresli mrežu. Za momčad koja ima velike ambicije, to nikako ne može biti zadovoljavajući učinak.

Ni za koga nema alibija!

Osvrnuo se šef stručnog stožera Bijelo-plavih i na predstojećeg protivnika s kojim je Osijek već imao jedno neugodno iskustvo:

Rudeš je u posljednje tri utakmice promijenio čak dvadesetak igrača, stalno se pojavljuju neki novi, čini mi se da imaju na svom popisu 44 prvotimca, pa je prilično teško i analizirati njihovu igru. Činjenica je da ih nikako ne smijemo podcijeniti. Uostalom, dovoljno je prisjetiti se naše prve utakmice s njima u Gradskom vrtu. Na kraju smo morali biti zadovoljni i podjelom bodova s obzirom na sam tijek susreta. Nema više alibija ni za igrače, ni za mene kao njihova trenera. Krajnje je vrijeme da se stabiliziramo i pokažemo koliko stvarno vrijedimo. Nije mi jasno da protiv Hajduka odigramo onako dobro i da to ni približno ne ponovimo u sljedećem nastupu. Ako to nismo u stanju ponavljati, onda je to dovoljno za prosjek, a on me nimalo ne zanima.

Rudeš će biti maksimalno motiviran

Na neke probleme Zekić ne može utjecati, budući da se tiču ozljeda i zdravstvenog stanja igrača...

Nama se u igri osjeti izostanak Šorše i Barišića na bočnim pozicijama jer su obojica davali značajan impuls svemu što smo pozitivno napravili. Mudražija i Grezda skupili su po tri žuta kartona, Šorša i dalje ima problema, Borna nam je zbog ozljede morao propustiti gostovanje s Nehajem... Vidjet ćemo kakva će biti situacija s ostalima, budući da ima još vremena do ponedjeljka. Rudeš će sigurno biti maksimalno angažiran protiv nas, tako da ni u kojem slučaju ne smijemo biti u onom stanju o kojem sam govorio u uvodu. Moramo raditi ovaj posao s više entuzijazma i emocija, a što se obveza u igri tiče, igrači jako dobro znaju što im je činiti na terenu.

Protiv Hajduka je bilo odlično

Na „pressici“ je bio i veznjak Benedik Mioč koji je složio s trenerovim zaključkom da Osijek mora u kontinuitetu pokazivati najbolja izdanja:

Moramo biti na onoj razini, na kojoj smo bili s Hajdukom, a posebice u većini naših europskih nastupa. Vidjelo se protiv Rudeša u Osijeku što se događa kada nismo pravi, u tom slučaju bilo tko nam može napraviti probleme. Moramo se trgnuti, odigrati kako znamo i možemo, tada smo zaista opasni. Neka svatko od nas odradi svoje i to će sigurno biti dobro. Tako mora biti ne samo s Rudešom, nego i u nastavku sezone, zaključio je Mioč.