Osječani su tada slavili na Kantridi s 1:0, a najuvjerljiviji trijumf ostvarili su prije točno sedam godina.

Otkako je HNL-a Rijeka i Osijek odigrali su ukupno 36 utakmica na Kantridi, odnosno Rujevici. Pritom su Riječani ostvarili 21 pobjedu, osam puta je bilo neriješeno, a Osječani su uspjeli sedam puta osvojiti sva tri boda. Posljednji trijumf Bijelo-plavi su zabilježili prije točno sedam godina, 23. listopada 2010., kada su pod strijenama Kantride slavili s uvjerljivih 5:1. Nakon toga, Rijeka je uspjela 11 idućih prvenstvenih dvoboja riješiti u svoju korist, a slavila je i u polufinalu Kupa Hrvatske. Gledajući takvu statistiku, jasno da su aktualni prvaci trenutno najneugodniji domaćin našem prvoligašu.

Bičanić zabio za sva tri boda

Prvi pun pogodak u Rijeci Osječani su ostvarili 28. kolovoza 1994. pod vodstvom trenera Ive Šuška. Rezultat je bio 0:1, a jedini je pogodak postigao Miroslav Bičanić u 78. minuti. Za Osijek su tada igrali: Žitnjak, Lulić, S. Vranješ, Beljan, Vidović, Ergović, Rupnik (od 54. Osmanagić), Beširević, Bičanić, Vukoja (od 88. Osmanagić) i Labak.

Riječani su igrali u sastavu: Žganjer, Tokić, Milinović, Paliska, Brajković, Živković (od 79. Bernobić), Jurić, Tadić, Horvat, Dželalija i Aračić (od 60. Samardžić). Na klupi riječke momčadi bio je Zvjezdan Radić, a susret je pratilo 1.000 gledatelja, uz suđenje Šibenčanina Ante Kulušića.