Osječani su prošle sezone počeli mijenjati statistiku u domaćim ogledima s Lokomotivom.

Iako je Osijek u prošloj sezoni napokon prekinuo tradiciju loših rezultata u domaćim ogledima s Lokomotivom, statistika međusobnih dvoboja u Gradskom vrtu i dalje je na strani „Lokosa“ i to Osječani u svakom slučaju žele što prije promijeniti. Naime, ova su dva kluba na našem stadionu odigrala ukupno 12 utakmica u borbi za prvenstvene bodove, a domaćin je pritom ostvario samo tri pobjede.

Tri puta je bilo i neriješeno, dok je Lokomotiva slavila u šest ogleda. Takva je statistika proizašla iz razdoblja u kojem Bijelo-plavi nikako nisu uspjevali nadjačati jednoga od svojih najneugodnijih suparnika koji je u Osijeku bio posebno učinkovit. U protekloj natjecateljskoj sezoni u oba domaća nastupa Osječani su slavili s 1:0.

Kelava je bio nemoćan

Inače, svoj prvi dvoboj u HNL-u Osijek i Lokomotiva su u Gradskom vrtu odigrali 24. listopada 2009. godine. Tada je rezultat bio uvjerljivih 3:0 za momčad koju je s klupe vodio Tomislav Steinbruckner. Pogotke su postigli Knežević, Jugović i Nikšić.

Za Osječane su igrali: Kardum, J. Pranjić, Vida, Ibriks, Đikić, Kurtović (od 66. Todorčev), Jugović, Šorša (od 81. Vidaković), Knežević, Barišić (od 66. Nikšić) i Miličević. U sastavu Lokomotive bili su: Kelava, Bajto (od 71. Cerovec), Puljić, Bagarić, Martinac, Peko,, Maleš, Vrsaljko, Havoić (od 63. Vila), Antolić i Pandža (od 54. Jelić). Trener gostiju bio je Roy Ferenčina.