Slavonski su prvoligaši u Gradskom vrtu za bodove igrali 26 puta, Osječani su pritom ostvarili 18 pobjeda.

Prije svake utakmice našeg prvoligaša malo se pozabavimo i statističkim podacima u odnosu na protivničku momčad. U najavi subotnjeg slavonskog derbija možemo istaknuti kako su Osijek i Cibalia u borbi za bodove u HNL-u igrali ukupno 26 puta, pri čemu su Osječani bili puno uspješniji. Pobijedili su u 18 susreta, 6 puta je bilo neriješeno, a Cibalia je uspjela slavili samo u dva navrata.

Pritom su Bijelo-plavi postigli 49, a primili 16 golova. U posljednja četiri međusobna dvoboja, Osijek je ostvario isti broj pobjeda i to bez primljenog pogotka, tako da je pritom bio maksimalno učinkovit pred svojim navijačima. Tijekom protekle sezone u oba je susreta bilo 2:0.

Nikšić i Jukić dvostruki strijelci

Dosad najuvjerljiviju pobjedu nad Vinkovčanima naš je prvoligaš ostvario 8. prosinca 2007. godine pod vodstvom trenera Ilije Lončarevića. Pred oko 1.000 gledatelja rezultat je bio 5:1, uz po dva pogotka Vedrana Nikšića i Stjepana Jukića dok je jednom mrežu gostiju zatresao Hrnčević. Strijelac za Cibaliju, koju je s klupe vodio Srećko Lušić, bio je Edin Husić. Osječani su u toj utakmici igrali u sastavu: Skender, Junior, Smoje, Vida, Ju. Pranjić, V. Babić, Todorčev, Dinjar, Šolić, Nikšić i Jukić. Za vinkovačku su momčad nastupili: Burcsa, Radas (od 58. Čuljak), Leutar, Mešić, Medvid, Radotić, Maroslavac, Husić (od 68. Grgić), Bagarić (od 17. M. Vuka), Malčić i Dodik. Sudio je Edi Šunjić iz Splita.