Zekić je razočaran jer njegova momčad nije ostvarila pobjedu i načinom na koji je primljen izjednačujući pogodak.

Kada ne pobijediš na domaćem terenu u susretu u kojem imaš ulogu velikog favorita protiv suparnika iz donjeg dijela tablice, logično je nezadovoljstvo. Takvog je (ne)raspoloženja bio Zoran Zekić na konferenciji za novinare nakon slavonskog derbija.

Ne znam zapravo ni što bih rekao nakon ovakve utakmice. Osjećaj je nekako „tupast“. Naravno da smo svi razočarani jer nismo uspjeli pobjediti unatoč dominaciji, stvorenim šansama, puno većem posjedu lopte i brojnim udarcima prema vratima. Nismo iskoristili ni jedanaesterac, ali smo kasnije ipak došli do pogotka, koji nam nije donio sva tri boda jer smo odmah potom poklonili gol protivniku. Što vrijedi pritisak, što vrijedi spoznaja da smo protiv Intera i Cibalije imali sve skupa više od 30 kornera i ubačaja pred vrata, kada smo na kraju osvojili samo jedan bod... Nažalost, ispustili smo bodove tamo gdje nismo smjeli kiksati.

Razbranili gostujućeg vratara

Novinari su ponovili opasku kako se Osijek ove sezone muči s protivnicima slabije kvalitete protiv kojih je već ispustio dosta bodova...

Ako imamo stalno problema s takozvanim malim momčadima, onda nismo ni mi još na razini onih velikih. Imamo puno problema u takvim utakmicama, što se opet pokazalo. Bilo bi nam, naravno, puno lakše da smo ranije došli u vodstvo i otvorili protivnika, recimo u prvom poluvremenu, što nam je i bio plan. Nekada ovakve dvoboje možeš i izgubiti, kada ne ide kako želimo, jer da je protivnik imao malo više samopouzdanja i vjere u sebe, kada smo se u završnici već polako počeli taktički raspadati, mogao nam je zadati još i više neugodnosti.

Osječanima ništa posebno nije donijela niti stalna inicijativa, niti podatak da su uputili 16 udaraca prema suparničkim vratima, za razliku od tri protivnička...

Razbranili smo njihovog vratara kojemu je ovo valja bila najbolja partija u dresu Cibalije. Nismo zabili niti s bijele točke, a kada smo konačno pogodili mrežu, neobjašnjiv mi je bio onakav pad koncentracije da ni minutu poslije primimo onakav gol. Znam da navijačima nije „sjeo“ ovaj rezultat, kao ni onaj prethodni u Zaprešiću, nije ni meni, ni mojim igračima. Ne zadovoljavam se onim što smo napravili, ali to s druge strane nije ni malo. Trebamo nastaviti raditi i u taj rad unijeti malo više emocija, pa će biti bolje nego što je bilo u zadnjim nastupima.

Kriza kod nekih predugo traje

Na konstataciju da su neki su nogometaši Osijeka očito izvan forme i pružaju manje od onoga što se od njih očekuje, Zekić je odgovorio:

To je jedan od mojih gorućih problema. U svakoj utakmici imamo četiri-pet baš neraspoloženih  igrača, što se odražava i na našu prezentaciju. Osim toga, ako nemaš u momčadi frajera koji može riješiti ovakav susret na individualnu kvalitetu, nekim potezom na 10-15 metara od protivničkih vratiju, teško osvajaš bodove. Naravno da je trener uvijek odgovoran kada izostane očekivani rezultat, ali sam isto tako rekao dečkima u svlačionici da pojedinci malo promisle o onome što pružaju na terenu. Razumijem da ih neke stvari malo i ponesu, uglavnom su to mladi dečki, ali se moraju spustiti na zemlju. Apeliram na njihov karakter da se zamisle nad onim što pružaju i više posvete nogometu. Razumljivo je da upadnu u krizu, ali kod nekih ona ipak traje predugo.

Osječki kormilar nije dramatizirao nakon dva slabija rezultata za redom, a dakako da želi da mu se momčad što prije uzdigne u svakom pogledu:

Ne smije biti prisutno malodušje, nego moramo biti iskreni prema sebi, ispravljati nedostatke i korigirati slabosti te se pripremati za iduće utakmice. Imamo dva uzastopna dvoboja s Hajdukom, potom nam slijedi i ogled s Belupom, treći u zgusnutom rasporedu, pa je nužno biti na visokoj razini.

Ejupi upao u „rupu“

Jedno od pitanja odnosilo se i na sada već poduži Ejupijev golgeterski post koji nikako da prestane...

Možda je moja procjena pomalo i kriva ne samo u njegovom slučaju, nego kod još nekih igrača, pa ću ponoviti da je to dio moje odgovornosti. Teško je ostaviti po strani puno onoga dobroga što nam je Ejupi donio do sada, znam njegove kvalitete, ali je upao u toliku „rupu“ da bi ga sada bilo najlakše pokopati. No, isto tako moram misliti na momčad u cjelini, pa ćemo vidjeti što učiniti ubuduće. Što se tiče Mudražije na desnom boku, smatrao sam da nam zbog zgusnute obrane gostiju treba više kombinatorike nego brzine uz aut liniju. To je meni u prvih dvadesetak minuta izgledalo jako dobro, međutim, poslije toga je splasnulo, zaključio je Zekić.

Bartolović sasvim zadovoljan

Trener Cibalije Mladen Bartolović mogao je, naravno, biti vrlo zadovoljan podjelom bodova protiv drugoplasirane momčadi HNL-a:

Naravno da je ovo za nas odličan rezultat! Znali smo da se Osijek muči kada je protivnik u zatvorenijoj varijanti i kada nema puno prostora za razvijanje  svoje  prepoznatljive igre. Defanzivno smo zaista izgledali vrlo dobro, a iskazao se i naš vratar Šubarić koji je dosta toga obranio. Činjenica je da je domaćin imao nadmoć, da je stvorio i više šansi, da nije iskoristio ni kazneni udarac za kojega bih rekao da je dodatno mobilizirao moju momčad. Čak mogu reći da smo u protunapadima bili malo odučniji i hrabriji, da smo neke od vrlo lijepih situacija u protunapadima mogli bolje iskoristiti. Nakon debakla protiv Istre ovo je za nas vrlo važan bod.