S dragovoljcima iz naše sredine bila su i djeca, neka među njima i u dresovima NK Osijek.

Osim obilježavanja vukovarske tragedije, u subotu, 18. studenoga, sjetili smo se i stradanja Škabrnje, mjesta u dalmatinskom zaleđu. I tamo je bila organizirana kolona sjećanja „Dragovoljac u ratu, dragovoljac u miru“ od zapadnog ulaza u mjesto do spomen obilježja masovne grobnice gdje su položeni vijenci. U koloni su bili i članovi UHDDR-a Čepin sa svojim obilježjima i dakako hrvatskim zastavama, a neki među njima i u dresovima Nogometnog kluba Osijek.

Mladi trebaju znati što se događalo

Dražen Bučević, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Čepin, ponovno je bio inicijator odlaska na ovaj tužni mimohod.

Okupio se veliki broj onih koji su došli odati počast poginulima i mučki ubijenima u Škabrnji tog tragičnog datuma iz ratne 1991. godine. Drago nam je što smo opet bili tamo i poklonili se žrtvama. Bilo je među nama djece i mladih za koje nam je itekako stalo da znaju čuvati i štovati vrijednosti Domovinskog rata i s pijetetom se odnositi prema onima koji su ugradili svoje živote u obranu hrvatske države i njezine samostalnosti. Poklonili smo se i nedužnim civilima koji su tamo stradali, u pravom masakru u najtežim danima za mještane Škabrnje, rekao je Bučević.