Osječanke su i u derbiju protiv Splita pokazale dominaciju i slavile s 2:0 kod jedinog ozbiljnijeg konkurenta.

Što se osječkoga sporta tiče, iz proteklih dana izdvojili bismo nastup našeg gimnastičkog reprezentativca Roberta Seligmana na Svjetskom kupu u njemačkom Cottbusu. Naš je sugrađanin na konju s hvataljkama zauzeo peto mjesto u finalu s nekim novim elementima u svojoj vježbi koju već sada priprema za iduću sezonu. Od ostalih događaja i utakmica, u derbiju kola igrale su nogometašice Osijeka kojima je ekipa Splita jedini konkurent u borbi za naslov prvaka.

Naše su djevojke na gostovanju kod Splićanki pokazale da su i dalje nedodirljive u domaćim natjecanjima te su pobijedile s 2:0. To je pobjeda s najmanjom razlikom od početka sezone, ali treba spomenuti kako su Split i Osijek bili bodovno izjednačeni do ovoga kola, s maksimalnim učinkom. Sada su Osječanke same na vrhu prvenstvene ljestvice s tri boda prednosti u odnosu na svog nedjeljnog domaćina.

Veliki preokret Murse u Rijeci

Seriju poraza prekinuli su odbojkaši Murse koji su u Rijeci gubili 2:0 u setovima, ali se nisu predavali, nego su velikim preokretom stigli do trijumfa od 3:2 pri čemu svakako zaslužuju čestitke! Istim rezultatom osječke su odbojkašice poražene na domaćem terenu od zagrebačkog Olimpika, a ovoga ponedjeljka učenice Branislava Franića igraju uzvrat 2. kola Challenge Cupa protiv Sokol Scwechata u Beču. Podsjećamo da su Austrijanke prvi susret riješile u svoju korist s 3:2.

Nažalost, novi poraz doživjela je momčad Osijek Kelmea u Prvenstvu Hrvatske u futsalu. No, treba istaknuti kako su Osječani gostovali kod ponajbolje momčadi u Ligi, a Split je utakmicu riješio u svoju korist s 3:1. Na kraju ćemo izdvojiti i jedan pojedinačni uspjeh, a riječ je o stolnotenisaču Vodovod Osijeka, Vjekoslavu Zovku. On je ponovio prošlogodišnji trijumf na tradicionalnom 25. Memorijalu „Antuna Tove Stipančića“ u Zagrebu.