Prihod od donacija s „Turnira osam kafića“ bit će usmjeren za dovršenje projekta RES parka u Antunovcu.

U nedjelju, 17. prosinca s početkom u 16 sati, u Sportskoj dvorani Zrinjevac bit će organiziran humanitarni malonogometni „Turnir osam kafića“. Organizator je već osmu godinu zaredom udruga „Od mene za tebe“ uz potporu Grada Osijeka, a riječ je o najvećem humanitarnom sportskom događaju u ovom dijelu Hrvatske.

To potvrđuje i činjenica da smo u proteklih sedam turnira prikupili više od 1,7 milijuna kuna donacija. Pritom smo realizirali četiri vrijedna projekta i pred završetkom smo petoga, ujedno i najvećega. Riječ je o Rehabilitacijsko-edukativnom senzoričkom parku za djecu s posebnim potrebama, ali i za svu ostalu djecu kojega gradimo u Antunovcu, ispričao je na konferenciji za novinare u Gradskom vrtu predsjednik udruge „Od mene za tebe“ Zoran Lacković.

Marić dovodi poznata imena

Jasno je da gledatelje posebno zanima i tko će zaigrati na turniru koji nas očekuje 17. prosinca…

Prema onome što su mi najavili, ja ta imena ne smijem ni izgovoriti! Među njima je dosta onih koje nikada ranije nismo na našem turniru imali priliku vidjeti u Osijeku. Pritom se želim posebno zahvaliti Bruni Mariću, koji nam već godinama dolazi pomoći i suditi, a njegovim posredovanjem smo došli i do većeg broja poznatih igrača.

Lacković nije propustio spomenuti i posebno pohvaliti one koji su itekako zaslužni za realizaciju ovoga velikoga projekta…

Ljudi iz udruge Ne-ovisnost su od početka izgradnje parka 2015. godine naši stalni volonteri. Toliko su se naradili do sada da ih više nemamo srca zvati da nam i dalje pomažu. Žao nam je što to ne čine roditelji djece s posebnim potrebama koja bi trebala taj RES park koristiti, tako da smo prisiljeni pozivati druge da nam pomognu. Bila nam je i Kohorta kojoj se također želimo zahvaliti. No, udruga Ne-ovisnost nam je stalno pri ruci. Stoga smo odlučili 20.000 kuna od prihoda s turnira namijeniti njima i njihovim potrebama.

Uvijek otvoreni za suradnju

Na „pressici“ u Gradskom vrtu bio je i operater udruge Ne-ovisnost Milan Jukić:

Činjenica je da od početka surađujemo i pomažemo koliko god možemo i sa ljudstvom i s alatom kojega imamo da se to što prije i što bolje napravi. Mi ćemo spomenuti novac, kojega ćemo dobiti, iskoristiti za kupovinu jednog stolarskog stola koji nam je potreban. Mi smo i nadalje otvoreni za suradnju kada god i gdje to bude potrebno, rekao je Jukić.

NK Osijek također među donatorima

Zoran Lacković je u vrlo pozitivnom kontekstu izdvojio i NK Osijek koji je pomogao organizaciju turnira, ali i cijeli projekt…

S ljudima iz Nogometnog kluba Osijek dogovori traju manje od minute! Iako će Bijelo-plavi dan ranije igrati s Istrom u Puli, imat ćemo utakmicu između Bijelo-plavih i Kohorte, kao i prošle godine u Gradskom vrtu. Bit će to selekcija NK Osijek kroz povijest, u kojoj će zaigrati nekad istaknuti igrači brojnih generacija našeg prvoligaša. U ime udruge „Od mene za tebe“ veliko hvala nogometnom klubu Osijek koji se uključio u ovu manifestacije ne samo sudjelovanjem, nego je i među donatorima. Kupili su u RES parku dva igrala koja će biti instalirana. U ovaj je projekt već uloženo više od 800 tisuća kuna, još je potrebno završiti samo posljednju, sedmu cjelinu. Otvorenje planiramo za 1. svibnja iduće godine i mogu već sada reći da će to biti nešto jedinstveno u Hrvatskoj.