Radovi bi trebali biti završeni u roku od najviše 20 mjeseci, a kompletna će investicija na Pampasu biti vrijedna osam milijuna eura.

Ovoga je četvrtka i službeno obilježen početak uvodnih, odnosno pripremnih radova na izgradnji Kampa Škole nogometa NK Osijek na Pampasu. Predsjednik Uprave osječkog prvoligaša Ivan Meštrović rekao je kako bi kompletni radovi trebali biti završeni najkasnije za 20 mjeseci.

Počinjemo sprovoditi u djelo ono što je bilo dugo vremena planiramo. Bit će to najmodernija Škola nogometa na području ne samo Republike Hrvatske nego i puno šire. Investicija je vrijedna osam milijuna eura, sredstva su unaprijed osigurana i ostaje nam samo nadati se povoljnim vremenskim uvjetima, kako bi sve išlo prema našem planu. Izgradit ćemo devet vrhunskih nogometnih terena uz prateću infrastrukturu što će omogućiti i novu vizuru gradske četvrti Retfala. To će biti novo mjesto okupljanja naših sugrađana, jedan novi kvart, čist i uredan, koji neće nastati u smislu nekakve dnevne politike ili nečijih osobnih interesa.

Meštrović još jednom zahvalio gradonačelniku

Pritom je Meštrović veliki dio zasluga pripisao i čelniku gradske uprave koji se od početka iskreno stavio na raspolaganje za realizaciju ovoga velikoga projekta u gradu na Dravi:

Zaslugom gradonačelnika Ivana Vrkića, naših mađarskih partnera i ostavit ću na kraju jedan posto i mojom zaslugom, ovaj Kamp dolazi na mjesto koje trenutno zasigurno nije reprezentativno kao što će biti u bliskoj budućnosti. Također, moram reći da cjelokupni projekt dolazi u vrijeme koje je krajnje nezahvalno za ovakve investicije, ali i u grad koji zaslužuje puno više od ovoga. Hvala vam što ovome svjedočite, hvala što pratite NK Osijek u ime brojne djece za koju sve ovo radimo i koja će dobiti uvjete o kojima će njihovi vršnjaci diljem Hrvatske moći samo sanjati, rekao je Meštrović.

Poticaj i nadahnuće i drugima

Vrkić je uzvratio Meštroviću na lijepim riječima i dodao kako najveće zasluge pripadaju vrlo agilnom klupskom predsjedniku, ustvrdivši da bez njega zasigurno ne bi bilo ni ovako velikog projekta.

Hvala i gospodinu Meszarosu koji je Ivanovom zaslugom postao većinski vlasnik NK Osijek, a meni je ovo samo posao, tako da si osobno ne pripisujem nikakve poene. Ne volim upotrebljavati velike i nekakve povijesne riječi, ali želim naglasiti da će ovo zaista biti nešto po mnogočemu posebno u našem gradu. Ovo je poticaj i nadahnuće i za sve ostale dijelove društvenog djelovanja u Osijeku. Riječ je o tomu da stvaramo vrhunske uvjete djeci, za život i razvoj mladih generacija. To je važno i zbog toga da ovi mladi ljudi mogu u svojoj sredini stjecati uspjeh, slavu i novac te ne moraju ići negdje u svijet. Više puta sam imao priliku čuti ili pročitati da je Škola nogometa NK Osijek među 15-ak najboljih u svijetu, a stvaranjem ovakvih uvjeta bit će još i bolja.

I Vrkić je spomenuo kako će Pampas i okolica izgradnjom Kampa Škole nogometa imati sasvim drugačiji izgled:

Sve će ovo Retfali dati jedan novi štih, posebice jer smo u ovaj dio grada do sada nekako najmanje ulagali. Stoga još jednom odajem veliku zahvalnost Ivanu Meštroviću. On je svjetski čovjek koji se na najbolji mogući način vraća svome gradu i čini ga boljim. Izvjesno je da će ovaj dio Osijeka dobiti sasvim novu dimenziju. Sve se to ne bi moglo da nije bilo ozbiljnog ulaganja u NK Osijek, a to je primjer i za sve nove izazove i projekte u našem gradu, ne samo u sportu nego u konačnici i u gospodarstvu, poručio je prvi čovjek gradske uprave.