Imali su Osječani očekivanu inicijativu i vrlo izgledne prigode, ali su samo jednom uspjeli zatresti mrežu...

Uporno od početka sezone u HNL-u ponavljamo kako je svaka utakmica za naše Bijelo-plave doslovno borba za bodove koje nikada i nigdje ne možeš unaprijed upisati. Pokazalo se to i u Puli, gdje je Osijek u svakom slučaju bio izraziti favorit i zbog položaja ove dvije momčadi na tablici, a još i više uslijed svih problema s kojima se Puljani suočavaju.

No, ostalo je Raić-Sudaru dovoljno odlučnih prvotimaca da odrade tih posljednjih 90 minuta u polusezoni i oni su to hrabro i učinili. Pritom su potvrdili da imena ne znače puno na terenu, pa ni neupitna razlika u kvaliteti, ako se u nastup ne unese naglašena doza agresivnosti, žara i odlučnosti. A Osječanima je barem ponešto od toga nedostajalo na „Aldo Drosini“ da bi ostvarili pun pogodak.

Promašaji uvjetovali nesigurnost

U prvih 25 minuta gosti su imali velike prigode, međutim, Grezda, Grgić, Marić i Hajradinović nisu bili spretni i prisebni u situacijama kada je pogodak „visio u zraku“. Nakon neiskorištenih prilika, kako je vrijeme odmicalo, kao da se uvukla nesigurnost u redove gostiju, posebno nakon što se na odmor otišlo bez golova. Osjetilo se to u nastavku, pa je uslijed slabe reakcije u zadnjoj liniji Malenica kapitulirao u 52. Minuti.

Tako je Zekićevim izabranicima prijetio poraz od vrlo borbenih Žuto-zelenih koji se opravdali ono što su prije susreta najavljivali – da će ostaviti i posljednji atom snage na teškom i blatnjavom terenu. Doduše, pritiskali su gosti, imali nadmoć i nove prigode (Škorić, Hajradinović), međutim, kako je to rekao njihov trener po svršetku susreta, bilo je to nekako „svileno“, nedovoljno učinkovito, pa je tek Marić u 71. minuti uspio iskoristiti nespretnu reakciju protivničkog stopera i poklon koji mu se ukazao pretvoriti u izjednačenje.

Devet remija s istim rezultatom

To je već deveti remi Osječana u prvenstvenoj utrci, a kuriozitet je u činjenici da je svaki puta rezultat bio 1:1! Navijači su, kao i naši igrači, vjerovali da će protiv Istre biti ostvarena i treća uzastopna pobjeda, ali je ona ovaj puta izmaknula. Šteta, jer bi oproštaj od kalendarske godine sigurno bio ljepši da su na konto „sjela“ i preostala dva boda.

No, bez obzira što nisu osvojena, složni smo s trenerovom ocjenom da se o polusezoni nikako ne može i ne smije suditi samo na osnovu 90 završnih minuta. Bit će vremena za analizu učinjenoga, time će se Zekić sa svojim suradnicima pozabaviti idućih dana, a igračima slijedi odmor do 8. siječnja kada je predviđen početak priprema za proljetni dio državnog Prvenstva.