Do tada su osječki nogometaši igrali na tvrdoj, crnoj šljaci na igralištu „Kraj Drave“ za koje su mnogi bili emotivno vezani.

Sve do jeseni 1958. godine osječki su nogometaši, tada još pod imenom Proleter, igrali domaće utakmice na igralištu „Kraj Drave“ za  koje su mnogi navijači bili emotivno vezani. Preseljenje u Gradski vrt uslijedilo je u rujnu, a Osječani su nakon tvrde, crne šljake dočekali da na novom stadionu zaigraju na travi!

Svoju prvu utakmicu u novom ambijentu Proleter je odigrao 7.9. 1958. i to protiv tuzlanske Slobode u okviru Druge savezne lige „Zapad“. Gosti koji su na kraju sezone bili i drugoligaški prvaci slavili su s uvjerljivih 5:1, a ostat će zapisano da je prvi pogodak u Gradskom vrtu za osječku momčad postigao legendarni Andrija Vekić.

Legendarni Andrija Vekić

U toj je natjecateljskoj godini Vekić i završio svoju plodnu i uspješnu igračku karijeru. Nažalost, u proljeće 1956. doživio je težu ozljedu (fraktura noge), uslijed koje je morao propustiti veliki broj utakmica. No, bez obzira na to ostao je zabilježen kao najbolji strijelac Proletera u njegovom trogodišnjem prvoligaškom razdoblju s 27 postignutih golova. Vekić je potom bio uspješan trener, koji je u više navrata dobivao povjerenje klupske uprave. Treba istaknuti i da je sredinom sedamdesetih godina prošloga stoljeća svoje nogometno znanje prenosio igračima Itihada iz Tripolija u Libiji.

Čika Andrija, kako su ga mnogi zvali, zauvijek će ostati upamćen kao utemeljitelj Škole nogometa NK Osijek 1982. godine. Za sve ono što je pružio osječkom i hrvatskom nogometu dobio je više priznanja, među kojima je i ono za životno djelo „Matija Ljubek“ Hrvatskog olimpijskog odbora, kao i državna nagrada za sport „Franjo Bučar“. Andrija Vekić preminuo je 2.009. godine, a za sva vremena ostaje upamćen kao jedan jedan od velikana osječkog nogometa.