Na prvo okupljanje došli su novi igrači koji su već potpisali ugovore s našim Klubom, a dosta ih je stiglo i na probu.

Ovoga su ponedjeljka s pripremama počeli nogometaši Osijeka II koje početkom ožujka očekuje nastavak natjeacanja u Trećoj HNL „Istok“. Treneru Dini Skenderu i njegovim pomoćnicima Karlu Primorcu, Dini Kroli i Filipu Šušnjari odazvalo se 28 igrača, među kojima je i dosta novih lica u osječkoj svlačionici. Neki su među njima već potpisali ugovore s Osječanima, a drugi će idućih dana nastojati uvjeriti stručni stožer da su potencijal za našu B momčad.

Najavili smo da će biti novih imena, s nekima smo već dogovorili suradnju, a pojedince ćemo testirati kroz svakodnevne treninge. U idućem razdoblju ćemo rješavati status i onih igrača koji su trenutno s nama, a vraćeni su s posudbe iz drugoligaških, pa i nekih prvoligaških klubova., izjavio je Skender.

Na prvom okupljanju 28 igrača

Prvi su trening odradili: Marko Barešić, Matija Orbanić (na probi iz Istre 1961), Robert Ćosić (povratnik s posudbe iz Šibenika), Nikola Šalinović (Croatia Zmijavci), Kristijan Pavičić, Luka Marin, Matej Hudeček (na probi iz Dinama II), Marin Nikolić, Nikola Matas, Oliver Stoimenovski (na probi iz Qarabaga U-19, Azerbajdžan), Tomislav Soldić, Bruno Ivić, Filip Lišnić, Josip Čikvar, Marin Pilj (Novigrad), Zvonimir Filipović (povratnik s posudbe u Cibaliji), Marin Magdić, Robert Mišković, Nicholas Rafael Llanos (RNK Split), Marijo Rajić, Mihael Pongračić (povratnik s posudbe u Šibeniku), Mihael Klepač (povratak s posudbe u Dugopolju), Ivan Durdov, Ivan Ikić, Benjamin Ždinjak (povratak s posudbe u Dugopolju), Dragan Juranović (Dubrava), Tomislav Štrkalj (povratnik s posudbe u Cibaliji) i Rok Kidrič (na probi iz Ankarana, Slovenija).

Od 5. veljače u Umagu

Dakako da je definiran plan i program priprema koje će biti podijeljene u dva osnovna ciklusa...

Uvodna tri tjedna odradit ćemo u Osijeku, na umjetnom terenu u Gradskom vrtu i na stadionu Olimpije u Donjem gradu, a onda ćemo se 5. veljače uputiti u Umag, gdje ćemo ostati dva tjedna u optimalnim uvjetima za rad u ovo doba godine. Završnih 15-ak dana pripremnog razdoblja ponovno ćemo odraditi u svom gradu, nadajući se da će nam vrijeme ići na ruku.

Borba za prvo mjesto!

Kada je riječ o ambicijama u drugom dijelu trećeligaške sezone, Skender je zaključio:

U prvoj polusezoni smo pokušali biti što bolji s vrlo mladom momčadi, vidjeli smo da smo blizu samome vrhu, bilo je to dosta dobro, ali smo se uvjerili da je za dodatni iskorak nužno angažirati i nešto iskusnije igrače. Stoga smo na tomu poradili i još uvijek radimo, a nadam se da je naša realnost borba za prvo mjesto. U svakom slučaju pokušat ćemo „napasti“ Drugu ligu, vjerujući da ćemo to biti u stanju i ostvariti.

U odnosu na prvi dio sezone, u osječkim redovima više nema Kristijana Sabolovića, Jurice Šantića, Josipa Mihovilovića, Tomislava Dadića, Marka Ferića i Daniela Ripića, dok je još neizvjestan status Luke Bubala. Mateo Jakšić će se momčadi priključiti naknadno, kada ozdravi, a trenutno su pod Zekićevom paskom na pripremama Bijelo-plavih u Velikoj: Luka Kukić, Danijel Lončar, Alves Oliveira Pereira Talys, Mihael Žaper i Hrvoje Ilić.