Nastavlja se raditi na automatizmima u igri na postavljenu obranu, brzom i što jednostavnijem izlasku u kontru.

Od prvog treninga u Marbelli Zoran Zekić je igračima dao do znanja što od njih očekuje u nastavku priprema. To je prije svega maksimalna ozbiljnost i koncentracija u radu, kako bi se što prije i jednostavnije usvojili zahtjevi u igri. Na nekim će se detaljima dodatno poraditi jer se i momčad mora uigra(va)ti do povratka u Osijek.

Nastavljamo dalje s jednakim ciljem kao i kada smo kretali u ove pripreme. Igrači još od prozivke znaju što nam je u fokusu, tako da to onda lakše i prihvaćaju. Treninzi će u Španjolskoj biti kraći, ali intenzivniji u smislu podizanja eksplozivnosti. Već sam u više navrata isticao kako je nužno stalno raditi na automatizmima kada je riječ o suparničkoj postavljenoj obrani, a jednako tako i na što bržem i jednostavnijem otvaranju i izlasku u kontranapade.

Šimunec u problemima s tetivom

Naravno da su Bijelo-plavi opet spoznali kako su uvjeti za rad itekako kvalitetni, zbog čega su, uostalom, i ove zime u Andaluziji…

Nema se tu što puno pričati i dodati u odnosu na ono što od ranije znamo. Trebamo sve to iskoristiti na najbolji način, ali me sada već pomalo brine to što nam ozljede remete situaciju kakvu bismo željeli. Evo, Šimunec je morao napustiti trening, osjeća bolove u tetivi, a i brojčano smo ostali „tanki“ na stoperskim pozicijama, budući da više nema Lukića i Lesjaka. Mislim da ćemo po tom pitanju morati dosta brzo reagirati i u smislu dovođenja nekih novih igrača, dakako pojačanja.

Dečki iz B momčadi nisu slučajno ovdje

Zekić će u predstojim provjerama uglavnom „miksati“ momčad, no jasno je da će svi dobiti šansu da se nametnu.

Očekujem da i ovi dečki koje smo „posudili“ od kolege Dine Skendera naprave određeni iskorak. Ovdje su iz nekog razloga, nije to slučajno niti isključivo da popune praznine koje imamo. Prema tome, neka pokažu koliko mogu i vrijede. Za sada još neću o pojedincima, ni mlađima ni starijima, bitno mi je da svi budu svjesni što se od njih očekuje, a na njima je da se stalno dokazuju, poručio je trener Osijeka.